Default (standaard als geen header)

Film: Dirty God

23-06-2019

Culturele vereniging Artishock

Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest

Telefoonnummer
035-6019577

E-mailadres
secretaris@artishock-soest.nl

Website
www.artishock-soest.nl

Meer over Culturele vereniging Artishock

Regisseur: Sacha Polak 
Acteurs: Vicky Knight, Bluey Robinson, Rebecca Stone, Katherine Kelly

Centraal in ‘Dirty God’ staat Jade. Een jonge moeder uit Londen wordt uit het ziekenhuis ontslagen en is volgens haar artsen weer helemaal klaar voor het leven. Maar is ze dat echt? Dat is maar de vraag. 
Jade werd door haar ex met zuur aangevallen en heeft de rest van haar leven verminkingen op haar gezicht, hals, borst en armen. De littekens blijven en dus ook de littekens in haar hart. 
Jade woont samen met haar 2-jarige dochter bij haar moeder in een arbeiderswijk in Londen. In de bloei van haar leven heeft de wraakactie van haar ex haar achtergelaten met blijvende littekens. Het bruisende nachtleven was voor Jade en haar vriendinnen een wekelijks hoogtepunt, maar tegenwoordig wordt ze in clubs geconfronteerd met starende blikken. Hierdoor wordt ze gedwongen een herdefinitie van schoonheid te vinden. 
Ondanks alle pijnlijke ervaringen laat Jade zich niet uit het veld slaan, en neemt ze het besluit om de weg naar zichzelf en haar dochter terug te vinden.

‘Dirty God’ vertelt een verhaal over moederschap, moed en zelfacceptatie in het Londen anno nu. Een nieuwe film van de Nederlandse regisseur Sacha Polak (‘Hemel’, ‘Zurich’).‘Dirty God’ is het Engelstalige debuut van de regisseur. 
Voor de hoofdrol van Jade koos ze de 22-jarige Vicky Knight, die indruk maakt als debuterend actrice. Knight liep zelf als kind ernstige brandwonden op en werkte mee aan de film met een uitgesproken missie: “Met de film wil ik aan iedereen laten zien dat er een leven is na brandwonden, een leven dat uit meer bestaat dan alleen operaties.”

Woensdag 5 en zondag 23 juni, 20.15 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend

Referentie-ID: 19156 - Redactie: CultuurPunt Soest


Locatie Film: Dirty GodTerug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!