Default (standaard als geen header)

Film: The Aftermath

12-06-2019

Culturele vereniging Artishock

Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest

Telefoonnummer
035-6019577

E-mailadres
secretaris@artishock-soest.nl

Website
www.artishock-soest.nl

Meer over Culturele vereniging Artishock

Regisseur: James Kent 
Acteurs: Keira Knightley, Alexander Skarsgård, Jason Clarke, Flora Thiemann, Kate Phillips, Martin Compston

Iedereen heeft verloren tijdens de Tweede Wereldoorlog, ook de overwinnaars. De Engelse Rachael hoopt in ‘The Aftermath’ opnieuw te beginnen samen met haar man, kolonel Lewis Morgan, die het bevel voert in de ruïnes van bezet Hamburg. Samen hadden ze een zoontje. Nu niet meer. 
Het stel betrekt een groot landhuis dat nog wordt bewoond door vader en dochter Lubert. In de hoek van de enorme woonkamer staat een grote, onbespeelde Steinway-vleugel. Die staat symbool voor het onverwerkte verlies van zowel de Morgans als de Luberts. Kleine Michael Morgan zal nooit meer piano spelen en het instrument is van wijlen Frau Lubert, die omkwam in een bombardement van de geallieerden. Het is het verlies aan beide kanten, waarin Rachael en haar Duitse gastheer Stephen elkaar dan ook uiteindelijk weten te vinden.

Dat dit wordt verteld met acties en objecten getuigt van goed schrijfwerk. Engelsen en Duitsers samen onder één dak, het is een understatement om te zeggen dat daar spanning is. Maar spanning wordt wederzijdse interesse, en bloeit op in een geheime romance. Keira Knightley geeft nog meer nuance aan een rol die van zichzelf al veel ambivalentie vergt. 
Ze heeft geen zin in die Duitsers in huis, maar herkent iets van zichzelf in hen. Haar blikken verraden tegelijk bedenkelijkheid en fascinatie wanneer ze door een slaapkamerraam naar de Luberts gluurt.

De zeer getalenteerde Alexander Skarsgård is nog steeds een sterke speler. Zijn Stephen onderdrukt vaak zijn ware gevoelens, wat haarfijn wordt onderstreept met een halfwarme glimlach en smakelijke insinuaties.

‘Aftermath’ is de verfilming van de roman van Rhidian Brook (Nederlandse titel: ‘Het huis in Kreis-Pinneberg’) en schetst een boeiend tijdsbeeld, is soepel verteld, met aantrekkelijke beelden en acteurs.

Woensdag 12 en maandag 24 juni, 20.15 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend

Referentie-ID: 19159 - Redactie: CultuurPunt Soest


Locatie Film: The AftermathTerug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!