Default (standaard als geen header)

Film: Thunder Road

17-06-2019

Culturele vereniging Artishock

Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest

Telefoonnummer
035-6019577

E-mailadres
secretaris@artishock-soest.nl

Website
www.artishock-soest.nl

Meer over Culturele vereniging Artishock

Regisseur: Jim Cummings 
Acteurs: Nican Robinson, Jocelyn DeBoer, Kendal Farr, Chelsea Edmundson, Macon Blair, Bill Wise, Jim Cummings

Het orgel speelt enkele zachtmoedige tonen. De kleine kerk heeft zich gevuld met aanwezigen. Links een rij houten banken, rechts een rij houten banken. Daartussenin de kist. Een spreker wordt naar voren geroepen, hij is politieagent en zoon van een gestorven moeder. Hij gaat staan en wij nemen plaats. 
Met zijn handen in zijn zij begint de in uniform geklede man overtuigend aan zijn speech. Over zijn moeder, zijn familie, en uiteindelijk over zichzelf. Zonder dat hij het wil (of misschien ook weer wel?) luistert hij naar zijn eigen verhaal. Al zijn ingewikkelde emoties stromen het kleine kerkzaaltje in. En dat allemaal, minutenlang, in één shot.

Zo begint acteur, regisseur, schrijver - en wat wel nog niet meer - Jim Cummings zijn film ‘Thunder Road’. De regisseur speelt die speechende politieagent zelf en doet dit voortreffelijk. Met zijn perfecte snor, fijngeknipte haartjes en stijve kop oogt hij een beetje simpel, maar nog steeds autoritair. Als hij na de dood van zijn moeder, en na de scheiding van zijn vrouw, zijn leven weer fatsoenlijk op de rit wil krijgen komt hij tot de conclusie dat die opdracht soms gewoon verdomde lastig kan zijn. 
Ondertussen moet zijn kind een fatsoenlijke vader hebben en moet misdaad nog steeds bestreden worden. Maar ook híj huilt weleens. Ook is hij weleens boos wanneer je niet boos zou mogen zijn en schreeuwt wanneer je eigenlijk niet zou mogen schreeuwen. Ook een politieagent overschrijdt wel eens de regels, niet zozeer die van de wet, maar de sociale.

Cummings, kind van een doe-het-zelfgeneratie maakte jarenlang de ene korte film na de andere volgens eigen procedé. Niet alleen het internet, maar ook internationale filmfestivals zijn dol op de tintelende humor die de scherpzinnige Amerikaan teweegbrengt. Zijn gelijknamige korte film uit 2016, die zich enkel beperkte tot deze begrafenisscène, leverde hem een ‘Short Film Grand Jury Prize’ op tijdens het Sundance Film Festival van dat jaar.

Onze programmeur: ‘Een bijzondere film met een ontroerend en verrassend verhaal over een wat labiele politieman met een klein hartje die probeert staande te blijven in een wereld die hem niet begrijpt en waardeert.’

Maandag 17 en woensdag 26 juni, 20.15 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend

Referentie-ID: 19163 - Redactie: CultuurPunt Soest


Locatie Film: Thunder RoadTerug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!