Default (standaard als geen header)

Film: Gloria Bell

19-06-2019

Culturele vereniging Artishock

Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest

Telefoonnummer
035-6019577

E-mailadres
secretaris@artishock-soest.nl

Website
www.artishock-soest.nl

Meer over Culturele vereniging Artishock

Regisseur: Sebastián Lelio
Acteurs: Julianne Moore, John Turturro, Michael Cera, Alanna Ubach, Sean Astin, Jeanne Tripplehorn, Rita Wilson, Brad Garrett, Holland Taylor, Caren Pistorius

Engelstalige remake van de Chileense arthousehit Gloria (2013) door dezelfde, inmiddels Oscarwinnende cineast Lelio (‘Una mujer fantástica’). 
Op instigatie van de Amerikaanse actrice en hoofdrolspeelster Julianne Moore, die deze keer verzekeringsagente Gloria speelt. Gloria is in de vijftig, alleenstaand en probeert haar niet zo glorieuze leven in Los Angeles liefst dansend van enige glans te voorzien. Behalve in de bezetting onderscheidt deze nauwgezette remake zich door de aandacht voor enkele typisch Amerikaanse besognes en een insluipende, haarloze buurkat.

Opnieuw erg amusant en ontroerend in zijn fijnzinnige, tragikomische observaties van de strubbelingen die schuilgaan achter alledaagse façades. Gloria is 58 maar voelt zich nog elke dag een prille dertiger op zoek naar de liefde van haar leven. Haar dagen brengt ze door op kantoor, maar ‘s avonds is ze steevast te vinden op de dansvloer van clubs in Los Angeles. 
Wanneer ze op een avond Arnold ontmoet, lijkt er een einde te komen aan haar dagen als vrijgezel. Maar hoe ga je om met zo'n nieuwe relatie en met alle bagage van je partner? Onverschrokken en met ongelooflijke levensvreugde gaat Gloria het nieuwe avontuur tegemoet.

De regisseur zegt: “Men vraagt mij vaak waarom ik een remake van mijn eigen film maak. Ik kan er urenlang omheen praten, maar er is een zeer eenvoudig antwoord: vanwege mijn bewondering voor Julianne Moore. Op een zomerdag in Parijs ontmoette ik Julianne in 2015. Zij vertelde dat ze hield van ‘GLORIA’, maar ik had niet verwacht dat ze dacht aan een remake. Ze zei: “Ik zou dit alleen doen als u het regisseert."

Waarom onze programmeur voor Gloria kiest: ‘Het personage gespeeld door Julianne Moore is prachtig complex en geslaagd. De muziek in Gloria’s leven geeft aan hoe verliefd ze is op het leven. De moeite waard om deze film te gaan zien.’

Woensdag 19 en zondag 30 juni, 20.15 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend

Referentie-ID: 19167 - Redactie: CultuurPunt Soest


Locatie Film: Gloria BellTerug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!