Default (standaard als geen header)

Kinderfilm: De Lego Film 2

16-06-2019

Culturele vereniging Artishock

Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest

Telefoonnummer
035-6019577

E-mailadres
secretaris@artishock-soest.nl

Website
www.artishock-soest.nl

Meer over Culturele vereniging Artishock

Regisseur: Mike Mitchell 
Acteurs: Chris Pratt, Channing Tatum, Elizabeth Banks, Jonah Hill, Will Ferrell, Tiffany Haddish, Will Arnett, Stephanie Beatriz, Alison Brie, Nick Offerman, Charlie DayMitchell

Dat het niet per se een slecht idee hoeft te zijn om een (animatie)film te baseren op beroemd speelgoed bewezen de makers van ‘The Lego Movie’ vijf jaar geleden al. De animatiefilm van regieduo Phil Lord en Christopher Miller combineerde het Deense constructiespeelgoed waar we allemaal groot mee zijn geworden met een charmant verhaal over de goedgemutste bouwvakker 
Emmet, die de strijd met Lord Business aanging. Dit ging gepaard met heerlijk houterige animaties en een wereld die vrijwel geheel werd opgetrokken uit Legosteentjes. Je zou het bij wijze van spreken met een dikke portemonnee en een flinke dosis fantasie kunnen nabouwen en naspelen.

Een vervolg op de film waar het allemaal mee begon was uiteraard onvermijdelijk. Het valt de makers te prijzen dat ze niet op de oude voet zijn verder gegaan en zelfs een aantal personages uit het eerste deel links hebben laten liggen. Wel word je meteen in het verhaal gesmeten. Kennelijk is het Brickburg niet erg goed vergaan. De Legowereld is aangevallen door de schattig uitziende maar agressieve Duplo's (Lego's submerk voor peuters dat dit jaar precies een halve eeuw oud is). 
Wanneer Emmets vrienden waaronder Unikitty en Lucy worden ontvoerd door de kwaadaardige van vorm veranderende Queen Watevra Wa'Nabi moet de in oranje tenue gehesen goedzak wel in actie komen.

Zodra het verhaal op gang komt, blijkt dat erg slim in elkaar te zitten en valt er veel te lachen. Zeker voor Legofans met een brede popcultuurkennis. Blijf vooral zitten voor de prachtige aftiteling met een hilarisch nummer van Beck.

Zondag 16 juni, 10.00 uur.

 


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend

Referentie-ID: 19172 - Redactie: CultuurPunt Soest


Locatie Kinderfilm: De Lego Film 2Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!