Default (standaard als geen header)

CONCOURS D'ELEGANCE

24-08-2019 t/m 25-08-2019

 AFTELLEN CONCOURS D'ELEGANCE PALEIS SOESTDIJK BEGINT. Vertrouwd spektakel en nieuwe elementen voor grootste klassiekerfeest van Nederland

Het aftellen is begonnen. Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus opent Concours d’Elegance Paleis Soestdijk de poorten van 10.00 tot 18.00 uur. Twee dagen lang vormen de paleistuinen van Soestdijk het decor van een het nieuwe concours. Op de nieuwe locatie krijgt de traditionele autojurering gezelschap van aantrekkelijke nieuwe programma-elementen.

De allereerste editie van Concours d’Elegance Paleis Soestdijk gaat verder waar ‘Paleis Het Loo’ is gestopt. Naast een concours d’élégance van wereldklasse brengt organisator Classics at the Palace uitzonderlijke auto’s, bijzondere automobilia en natuurlijk heel veel spektakel bijeen. In plaats van de sprint voor vooroorlogse auto’s is een pre-war gymkana opgezet, een behendigheidstest voor vooroorlogse auto’s, waar ENI, het Italiaanse oliemerk, zijn naam aan heeft verbonden. De gymkana betekent volop spektakel met veel kabaal, de geur van olie en benzine, en coureurs die hun klassieke voertuigen tot het uiterste drijven. Topvermaak voor het publiek kortom, en een unieke kans om zeldzame klassiekers in actie te zien en horen.

Fameuze merken

Een aantal concoursthema’s is inmiddels ook bekend. Nieuw is de klasse van de Super Sportwagens uit de Jaren Tachtig. Denk aan F40’s, Countachs, de BMW M1 en nog veel meer exotische vierwielers die de jongere doelgroep zal aanspreken. In Soestdijk zal bovendien het Nationale Concours terugkeren, dit keer georganiseerd door het autoblad Octane. Verschillende decennia autogeschiedenis worden vertegenwoordigd, met onder meer stationwagons, GTI’s en auto’s van achter het voormalige IJzeren Gordijn.

Verjaardagen zijn er ook op Soestdijk. Bentley viert zijn 100-jarig bestaan met een speciale klasse in het concours. Voorts is er uitgebreid aandacht voor het prachtige design uit de jaren vijftig van Fiat, dat 120 jaar bestaat. Citroën toont samen met verschillende merk- en modelclubs 30 schoonheden uit zijn rijke en honderd jaar lange geschiedenis, waaronder nostalgische modellen zoals de 2CV, Traction Avant, ID/DS en SM. Ook nieuwe modellen, die alles in zich hebben om uit te groeien tot klassiekers van de toekomst, zijn present. Fameuze namen zoals Aston Martin, Ferrari, McLaren, Porsche en Peugeot zijn allemaal ruim vertegenwoordigd.

Jan-Peter Nijmeijers van Classics at the Palace: “Door het wegvallen van de AutoRAI kiezen steeds meer importeurs voor kleinschalige evenementen om hun nieuwste modellen te tonen. Concours d’Elegance Paleis Soestdijk is daarvoor een uitgelezen moment. Nergens anders vind je zoveel liefhebbers van bijzondere auto’s en mooie dingen op één plek.”

Route d’Elegance en boten

Een nieuw element in Soestdijk is de introductie van de route d’Elegance. Bezoekers die de met pijlen aangegeven route volgen, weten zeker dat ze niets over het hoofd zien. “De route voert bezoekers op een natuurlijke manier door de paleistuinen”, zegt Jan-Peter Nijmeijers. “Zo weet je zeker dat je alles ziet, inclusief alle highlights.” Een van deze highlights is de paleisvijver. “In de paleisvijver presenteren wij een aantal boten, waaronder een bijzondere Riva en een aantal Amphicars.” Wie zich aangetrokken voelt tot de wereld van de klassiekers auto’s, kan tijdens Concours d’Elegance Paleis Soestdijk zelf een historische auto aankopen. Verschillende gerenommeerde aanbieders spreiden hun handelswaar ten toon, van kostbare unica in concoursstaat tot aansprekende oldtimers met betaalbare prijzen.

Inschrijving Concours d’Elegance geopend

Tegelijk met het aftellen tot de start van het evenement opent de inschrijving voor het Internationaal Concours d’Elegance Paleis Soestdijk 2019. Verdeeld over verschillende klassen zijn 75 plaatsen beschikbaar voor bijzondere en unieke automobielen met een speciaal koetswerk of een bijzondere geschiedenis. Deelnemende voertuigen worden beoordeeld door een deskundige internationale jury, met gerenommeerde namen als Harm Lagaaij, Giovanni Anderloni, Ivo Groen, Wim Oude Weernink, Leo van Hoorick en Philip Kantor. Belangstellenden kunnen bij de organisatie een officieel application form aanvragen voor deelname aan het concours.

Unieke combinatie

Jan-Peter Nijmeijers van Classics at the Palace kan niet wachten tot het evenement van start gaat. “Het enthousiasme voor de nieuwe opzet en de nieuwe setting is ongekend groot. Er is volop belangstelling vanuit bedrijven, mooie merken en andere partijen om deel te nemen. Editie 2019 wordt een unieke combinatie van vertrouwd spektakel en verrassende nieuwe elementen. Het wordt een spetterend autofeest voor man en vrouw, jong en oud.”

Klik hier voor de poster

 

Referentie-ID: 19415 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!