Default (standaard als geen header)

Jazzconcert

19-10-2019

Culturele vereniging Artishock

Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest

Telefoonnummer
035-6019577

E-mailadres
secretaris@artishock-soest.nl

Website
www.artishock-soest.nl

Meer over Culturele vereniging Artishock

Jazzconcert: Maarten Hogenhuis Trio

Zaterdag 19 oktober: MAARTEN HOGENHUIS TRIO, aanvang 21.00 uur, entree € 12,-  9,-.

 'Rise & Fall'

Dit trio onder leiding van Maarten Hogenhuis (o.a. bekend van BRUUT! en Krupa & the Genes) ontwikkelt zich steeds meer tot een vaste waarde binnen de Nederlandse jazzscene. 
Zijn vorige album ‘mimicry’ werd zeer goed ontvangen door de Nederlandse pers en in het voorjaar van 2019 verscheen het derde album onder eigen naam.

De muziek voor dit album schreef Hogenhuis specifiek voor zijn huidige bandleden: Mark Schilders (Fabrik, New Rotterdam Jazz Orchestra, Jeroen van Vliet Moon Trio) op drums en Phil Donkin op bas. Deze veelgevraagde bassist speelt, naast zijn eigen trio en kwartet, ook in de bands van Dhafer Youssef (Birds Requiem), Nils Wogram (Root 70), Nir Felder, Marius Neset, Shai Maestro, John Abercrombie en Ben Monder, om maar een paar namen te noemen.

Zij spelen naast de composities van Hogenhuis ook een selectie van minder bekende standards uit het American Songbook. Vooral staat echter de interactie tussen deze drie geweldige spelers musici centraal.

Tijdens het optreden in januari 2017 in Artishock, samen met Thomas Rolff (b) en Mark Schilders (d), hoorden we veel nummers van de cd Mimicry die toen net was uitgekomen. De getemperde muzikale energie leverde een prachtig concert op. Saxofonist Hogenhuis (hij bespeelde de alt- en de tenorsaxofoon) hoort thuis in de eredivisie der saxofonisten. Zijn instrument klinkt bij vlagen klassiek en hij kan schmieren en theatraal en muzikaal spanning opbouwen als geen ander. Hogenhuis beheerst het bop-metier, zoals Gijsbert Kramer van de Volkskrant schreef, hij kent zijn Parker.

(foto: Ron van Ewijk).

Bezetting: Maarten Hogenhuis - saxofoon; Phil Donkin - bas; Mark Schilders - drums.

Referentie-ID: 19425 - Redactie: CultuurPunt Soest


Locatie JazzconcertTerug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!