Default (standaard als geen header)

Firehouse Mama

26-10-2019

Culturele vereniging Artishock

Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest

Telefoonnummer
035-6019577

E-mailadres
secretaris@artishock-soest.nl

Website
www.artishock-soest.nl

Meer over Culturele vereniging Artishock

Blues/Pop: Firehouse Mama + voorprogramma

Zaterdag 26 oktober, Firehouse Mama zet Artishock opnieuw in vuur en vlam, met voorprogramma

Aanvang 20:30

Toetsenist en Hammondspeler Aldy Mulder (ex-F.O.G. Bluesband) en frontvrouw Jelena Olijslager (ex-Blooze on the Rocks), stonden midden 2014 aan de basis van Firehouse Mama. Ze hebben in 2017 met André, Marco en Joost de band een nieuwe boost gegeven. Gezamenlijk vormen zij gewoon een lekkere, stevige, vette blues coverband die nummers van o.a Walter Trout, Joe Bonamassa, Popa Chubby, Rory Gallagher en Harry Muskee speelt. Ook subtielere en rustigere nummers van bijvoorbeeld  Jo Harman, Koko Taylor, Beth Hart en Susan Tedeschi komen zeker aan bod naast de spannende, eigen uitvoeringen, zoals het nummer Almost cut my hair van CSN&Y. Hun repertoire keuze krijgt ook steeds meer funky invloeden en dat zullen ze 26 oktober ook laten horen….
Zin een leuke gezellige avond....Mama Jelena stookt deze bluesavond met haar imposante verschijning en klinkende stem het muzikale vuurtje op in onze eigen jukejoint.

Achtergrond: FIREHOUSE MAMA bestaat vanaf midden 2014 en heeft een vliegende start gemaakt in de Nederlandse bluesscene. Na enige bandleden wisselingen gaan ze er weer vol tegen aan. Waar ze optreden, in cafés, zalen en op festivals, wordt zeer enthousiast gereageerd. Gitarist André Weel speelde eerder in de bands Freaky Johnson, Los Pendajos en De Lawaaidoos en werkte in projecten samen met o.a. David Hollestelle, Hans Dulfer en Cees Sax. Bij Firehouse Mama laat André zijn gitaar optimaal vlammen! Drummer Marco Besselsen begon reeds als 8-jarig jochie met drummen en had zijn eerste bandje op de lagere school. Marco is van harde rock naar een Joe Cocker tributeband gegaan en speelde ook in een 60/70 jaren coverband. Marco’s handen jeuken zodra hij de drumstokken ter hand neemt en sinds kort slaat Marco enthousiast de maat bij Firehouse Mama. De interesse in blues en rock is voor bassist Joost Drost ontstaan toen hij speelde in de coverband FAKE. Daar maakte hij kennis met de bluesmuziek van Harry Muskee bij wie hij ook nog eens op zijn jubileumfeest mocht spelen. Joost stapte over van gitaar naar bas en zijn vurige wens was om in een bluesband te spelen. Bij Firehouse Mama komt Joost aan zijn trekken wat blues én rock betreft. Joost is samen met Marco de stuwende motor van de band.

Websites band:
www.firehousemama.nl

Informatie over het voorprogramma volgt later.

Reserveren kan eenvoudig via de blues pagina op de Artishock website.
http://www.artishock-soest.nl/blues-pop/reserveren

Facebook:
http://www.facebook.com/artishock.blues-pop

Entree 10,= / Leden 7,=

Referentie-ID: 19427 - Redactie: CultuurPunt Soest


Locatie Firehouse MamaTerug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!