Default (standaard als geen header)

Jazzconcert: Kika Sprangers

16-11-2019

Culturele vereniging Artishock

Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest

Telefoonnummer
035-6019577

E-mailadres
secretaris@artishock-soest.nl

Website
www.artishock-soest.nl

Meer over Culturele vereniging Artishock

Jazzconcert: Kika Sprangers

Zaterdag 16 november: JAZZCONCERT KIKA SPRANGERS NEW QUINTET, aanvang 21.00 uur, entree € 12,- / 9,-.

Saxofoniste Kika Sprangers, Young VIP 2018, (28-09-1994) raakt haar publiek met haar lyrische, melodieuze spel en karakteristieke geluid. Muzikaal uit ze zich niet alleen in haar saxofoonspel maar ook in eigen kleurrijke en meeslepende composities waarin melancholie en royale harmonieën, soms gepaard gaande met solide grooves, de boventoon voeren.
In 2016 rondde Sprangers haar conservatoriumstudie in Utrecht af met een eindexamenconcert dat werd beoordeeld met een ‘9 met onderscheiding’. 
Tijdens haar studie werd ze geselecteerd als leider van de saxofoonsectie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest onder leiding van Martin Fondse. De ervaring die ze opdeed tijdens de tournee met dit orkest heeft haar gevormd tot de muzikante die ze nu is: niet bang zijn om op te vallen, op te staan en een verhaal te brengen aan haar luisteraars. Het NJJO werkte in het kader van het Jong Metropole (een samenwerking met het NJO) met sterdirigent, componist en arrangeur Jules Buckley (Metropole Orkest). 
Buckley sprak over Kika het volgende: “Good solos and an excellent and concentrated performance spirit. Great leadership of her section. Very open and relaxed to constructive comments in regards to ensemble playing, blend and balance. Showed an eagerness to learn and spread good vibes amongst the whole team and all in all was a joy to work with. I can see her certainly doing very well in future.”

(foto Els Jonkers).

Bezetting :
Kika - sax; Anna Serierse - zang; Koen Schalkwijk - piano; Alessandro Fongaro - contrabas en Willem Romers - drums.

Referentie-ID: 19438 - Redactie: CultuurPunt Soest


Locatie Jazzconcert: Kika SprangersTerug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!