Kunst Cultuur

Soest bruist van cultureel engagement

Lees verder

 

Video

Ontdek Soest en Soesterberg

Bekijk video

 

Actief

Genoeg te doen!

Soest ligt in een fraaie groene omgeving

Kinderen

Kinderen

In Soest is er van alles te beleven voor kinderen, van kabouterpad tot museum

Eten Drinken

Welkom in Soest

Vandaag Agenda

Overnachten

Blijf slapen

Soest kent tal van prima adressen om een heerlijk weekend, of..

Bekijk aanbod

Winkelen

Verwen jezelf of een ander

Soest kent verschillende winkelgebieden

Overzicht

 

event

Tellen en vertellen in het Schrijfcafé

17-07-2019


Telefoonnummer

E-mailadres

Website

Meer over

Tellen en vertellen in het Schrijfcafé

 De eerste schrijfoefening van het Schrijfcafé van juni was aan de hand van een ‘letter-telspel’. Daaruit bleek wel weer dat bijna alles tot schrijven kan inspireren. Je moet alleen wel op het idee komen. Daar hebben wij gelukkig onze schrijfcoach voor.

Vandaag staat in het teken van tellen en vertellen. De schrijfcoach laat ons woorden puzzelen in een ‘letter-telspel’, om die vervolgens te gebruiken in tien regels tekst. Ook bij de ‘sneeuwbal’ die erna volgt, is het tellen geblazen; beginnend met één woord en op elke regel een woordje erbij.

Er volgen nog een paar opdrachten die met tellen te maken hebben. Het lijkt niet uit te maken welk thema de schrijfcoach verzint, telkens weet ze ons met de opdrachten tot schrijven te inspireren. Bij elke bijeenkomst zijn we verrast over wat er uit de pennen komt rollen. Nieuwe mensen vinden het soms spannend, maar merken al snel dat er respectvol met elkaars teksten wordt omgegaan en de schrijfcoach zo nodig ingrijpt om de veilige sfeer te bewaken.

De bijeenkomsten van het Schrijfcafé zijn maandelijks op de derde woensdag van de maand van 14.00-16.00 uur. De eerstvolgende is op 17 juli, met als thema ‘kijken is schrijven’. Het is een ongedwongen middag waarop je jezelf centraal mag zetten. Gewoon onder het genot van een kopje koffie of thee. Een bijeenkomst inclusief koffie en thee kost €15,-. Aanmelden kan bij Boekhandel Van de Ven (035-6012419) of via Corrie van www.zinexprez.nl  (06-40155282)

Referentie-ID: 19469 - Redactie: CultuurPunt Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!