Kunst Cultuur

Soest bruist van cultureel engagement

Lees verder

 

Video

Ontdek Soest en Soesterberg

Bekijk video

 

Actief

Genoeg te doen!

Soest ligt in een fraaie groene omgeving

Kinderen

Kinderen

In Soest is er van alles te beleven voor kinderen, van kabouterpad tot museum

Eten Drinken

Welkom in Soest

Vandaag Agenda

Overnachten

Blijf slapen

Soest kent tal van prima adressen om een heerlijk weekend, of..

Bekijk aanbod

Winkelen

Verwen jezelf of een ander

Soest kent verschillende winkelgebieden

Overzicht

 

event

Film: The Fall of the American Empire

15-09-2019

Culturele vereniging Artishock

Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest

Telefoonnummer
035-6019577

E-mailadres
secretaris@artishock-soest.nl

Website
www.artishock-soest.nl

Meer over Culturele vereniging Artishock

The Fall of the American Empire - Arcand - CAN - 2018 - 127 minuten
Regisseur: Denys Arcand 
Acteurs: Alexandre Landry, Rémy Girard, Maripier Morin, Maxim Roy, Éric Bruneau, Juliette Gosselin, Vincent Leclerc, Claude Legault

Moreel dilemma: een beveiliger en een overvaller hebben elkaar doodgeschoten, een tweede dief is zwaargewond op de vlucht, en er liggen twee tassen vol geld voor het oprapen. Pierre-Paul, een pakjeskoerier met een academische graad in de filosofie, weet dat hij nooit in het leven zal slagen. Grijpt hij de sporttassen mee? En wat daarna?

Hoeveel boekenwijsheid iemand ook heeft, niemand is immuun voor het maken van oliedomme beslissingen. Het Frans-Canadese ‘The Fall of the American Empire’ wisselt spanning af met een satirische lach, en injecteert dat alles met een lesje ethiek. De beste scène zit meteen aan het begin van de film. Pierre-Paul houdt voor de zoveelste maal een heel betoog over hoe hij te intelligent is om succesvol te zijn. De ene na de andere beroemde intellectueel krijgt ervan langs. Schrijvers, filosofen en politici, allemaal zijn het druiloren. Hoe arroganter hij praat, hoe sulliger hij wordt. 
Zodra hij helemaal op stoom is, maakt zijn vriendin Linda het uit. Ook al wordt het nooit meer helemaal zo hilarisch als dit, de toon is uitstekend gezet.

Hiermee is aangetoond hoe sterk hoofdrolspeler Landry zijn tanden in deze rol kan zetten. De gefaalde academicus is hem namelijk op het lijf geschreven. En ook de andere rollen zijn smakelijk. De eenzame Pierre-Paul kan het bijvoorbeeld niet laten om een veel te dure escort te bellen. Gelukkig is de hoofdboodschap wel duidelijk: als je écht een goed mens wilt zijn, moet je handelen in plaats van kletsen. Gedurende de twee uur speeltijd kun je deze film daardoor prima in je hart sluiten.

Geselecteerd door onze programmeur: ‘Wat gebeurt er met je normen en waarden als je voor het dilemma staat om een tas met geld, die van een overval afkomstig is, mee te nemen. En hoe blijf de je politie voor. Een film, die verrast en je regelmatig op het verkeerde been zet. Hilarisch!’

Woensdag 4 en zondag 15 september, 20.15 uur.

Referentie-ID: 19639 - Redactie: CultuurPunt Soest


Locatie Film: The Fall of the American EmpireTerug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!