Default (standaard als geen header)

Film: Les Invisibles

18-09-2019

Culturele vereniging Artishock

Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest

Telefoonnummer
035-6019577

E-mailadres
secretaris@artishock-soest.nl

Website
www.artishock-soest.nl

Meer over Culturele vereniging Artishock

Les Invisibles - Petit - FR - 2018 - 102 minutenTitel – regisseur e.d.
Regisseur: Louis-Julien Petit 
Acteurs: Patricia Mouchon, Khoukha Boukherbache, Bérangère Toural, Patricia Guery, Marie-Christine Descheemaker, Audrey Lamy, Corinne Masiero, Déborah Lukumuena

Ergens in het grauwe noorden, ver weg van het pittoreske, zonovergoten Frankrijk dat we al in zoveel films zagen, runnen vier maatschappelijk werksters een opvangcentrum voor dakloze vrouwen. Ziel en zaligheid stoppen ze erin, maar het besluit van de lokale overheid staat vast: binnen drie maanden moet het centrum zijn deuren sluiten. 
Er wordt een ver weg gelegen alternatief geboden, maar daar kopen de vrouwen niks voor. Er zit maar één ding op, en dat is zorgen dat ze binnen drie maanden weer integreren in de samenleving.

Maar al zijn de statistieken weinig opbeurend (slechts vier procent van de daklozen slaagt erin voorgoed van de straat te blijven), aan geestdrift en toewijding ontbreekt het de leidsters niet. Een van die leidsters is Audrey, een vrouw van tegen de veertig. Ze laat zich zo meeslepen door haar werk dat er voor een liefdesleven eigenlijk geen plaats is. 
En dan is er Hélène, die in een pijnlijke vechtscheiding ligt en weer haar eigen redenen heeft om zich volledig in beslag te laten nemen door haar werk. Allemaal maken ze grote offers in hun privélevens, terwijl voldoening en dankbaarheid meestal uitblijven.

De filmtitel ‘Les Invisibles’ is tweeledig: hij refereert zowel aan de onzichtbare dakloze vrouwen als aan de maatschappelijk werkers die zich volop inzetten, maar zelden de erkenning krijgen. Voor de rollen van de daklozen castte regisseur Petit niet-professionele actrices. Stuk voor stuk vrouwen die zelf ook ooit op straat hebben geleefd. Het levert een bonte stoet aan personages op in deze film vol met hilarische scènes.

Geselecteerd door onze programmeur: ‘Een kijkje in het leven van de daklozen. Hun gevecht om te laten zien dat ze echt weer een plekje in de maatschappij willen. Met bewondering gekeken hoe een groepje begeleiders probeert om ze, met veel humor en oprechte aandacht het gevoel van eigenwaarde terug te geven.’

Woensdag 18 september, 20.15 uur.

Referentie-ID: 19647 - Redactie: CultuurPunt Soest


Locatie Film: Les InvisiblesTerug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!