Default (standaard als geen header)

Matthijs Koene: Panfluiter des Vaderlands

15-12-2019

Concertpodium Soest organiseert jaarlijks zeven zondagmiddagconcerten op de vaste locatie Hilton Royal Parc Soestduinen. Op 15 december vindt het Kerstconcert met het trio van Matthijs Koene (panfluit, accordeon, altviool) ​​plaats.

Matthijs Koene (1977) wordt internationaal gezien als een van de meest vooraanstaande panfluitisten van zijn tijd. Matthijs is grensverleggend; zijn visie en speelwijze hebben de technische mogelijkheden en expressie van de panfluit enorm vergroot. Hierdoor heeft de panfluit zijn intrede kunnen doen in de klassieke muziek.

Hij weet menig componist te overtuigen om een werk voor panfluit te schrijven. Tot op heden zijn meer dan 200 composities voor Matthijs gemaakt, veelal aan hem opgedragen: solowerken, in kamermuziek, met orgel, als onderdeel van ensemble en soloconcerten. Vaak door componisten van naam als: Theo Loevendie, Roderik de Man, Daan Manneke, Guus Janssen, Klaas de Vries, Chiel Meijering, Gwyn Pritchard, Fabio Nieder, Calliope Tsoupaki, Martijn Padding, Klas Torstensson en Ron Ford.

Matthijs ontving zijn eerste panfluitlessen op 7-jarige leeftijd en sloot zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam cum laude af. Kort daarna werd hij in 2005 benoemd tot hoofdvakdocent panfluit aan hetzelfde instituut.

Kijk voor meer informatie en reserveren op de site van Concertpodium Soest.

Referentie-ID: 19696 - Redactie: CultuurPunt Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!