Default (standaard als geen header)

Expositie Kunststichting Hazart Soest

01-12-2019 t/m 21-12-2019

Op 1 december 2019 opent de solotentoonstelling met werken van de Frans-Nederlandse kunstenaar Olivier Julia bij Kunststichting HazArt in Soest. Tevens wordt bij deze gelegenheid een monografie gepresenteerd die een overzicht geeft van het veelzijdige oeuvre van de kunstenaar.Olivier Julia (1952) verlaat in de jaren zeventig zijn Zuid-Franse geboortegrond en vestigt zich in Nederland. Na enige omzwervingen schrijft hij zich in aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam waar hij in 1981 zal afstuderen. Tot zijn invloedrijke docenten behoren Herman Gordijn, Charles Jongejans en Peter Doebele.

Na zijn afstuderen aan de Rietveld heeft Olivier Julia een uitgebreid oeuvre weten te scheppen: werken op papier in uiteenlopende grafische technieken, tekeningen en aquarellen, maar ook panelen, wandobjecten, reliëfs en ruimtelijk werk. De werken vertonen een duidelijk geometrisch-abstract karakter zonder dat ze naadloos in deze stroming vallen in te delen. Zijn werk is vertegenwoordigd in binnen- en buiten­landse particuliere en (semi)openbare collecties zoals het Stadsarchief Amsterdam, de Koninklijke Bibliotheek Brussel, het Rijksmuseum Twenthe, de Städtische Kunstsammlung Buxtehude (D) en het museum in Vaasa (Finland).

Naast zijn activiteit als beeldend kunstenaar heeft Olivier Julia part-time de functie van werkplaats­­beheerder op de grafiekafdeling aan de Rietveld ruim 30 jaar bekleed. In die periode heeft hij aan talloze studenten de fascinerende maar complexe wereld van de grafische technieken kunnen over­brengen.

Voor nadere informatie kunstenaar en expositie kunt u zich wenden tot Nijstad & Beumkes,

tel. 0545-761278, e-mail nijstadenbeumkes@gmail.com en/of Mieke van Hassel 06-52040991, e-mail mvanhassel4@kpnmail.nl

Opening en boekpresentatie: zondag 1 december 2019 om 14.00 uur.

Tentoonstelling 1 t/m 21 december 2019.

Kunststichting HazArt, Pimpelmees 3, 3766 AX  Soest. www.hazart.nl

Openingstijden: woensdag t/m vrijdag 10 – 17 uur, zaterdag 10 – 16 uur.

 

 

Referentie-ID: 19847 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!