Default (standaard als geen header)

Natuur Historische wandeling Laag Hees

10-11-2019

Natuur-historische wandeling in Laag Hees Zondag 10 november 2019 om 14.00 uur startpunt: parkeerterrein van voetbalvereniging Hees, aan de Verlengde Oude Utrechtseweg in Soest.

Laag Hees strekt zich uit van de grens tussen Soest en Baarn (Biltseweg) tot de hogere gebieden van de Soester Duinen. De weilanden van Laag Hees waren ooit veengronden en tot aan de Middeleeuwen moet dit een woest en gevaarlijk gebied geweest zijn. Hoe dit gebied is ontgonnen en geworden is tot wat het nu is, wordt verteld tijdens de wandeling van IVN Eemland op zondag 10 november. Behalve de ontginningsgeschiedenis en daarbij behorende verandering van de natuur, zal er ook verteld worden over de boerderijen die Andries de Wilde liet bouwen bij de geboorten van zijn zonen. We lopen door een afwisselend gebied: door prachtige lanen in het bos, door open gebied met mooie hakhoutwallen en langs de diverse boerderijen. Deze wandeling is langer dan u van IVN Eemland gewend bent, we zijn zeker 2 uur onderweg en lopen ongeveer 6 kilometer. Honden en kinderwagens kunnen niet mee i.v.m. moeilijker begaanbare paden. De wandeling is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Datum: zondag 10 november Tijd: 14.00 uur Startplaats: Verlengde Oude Utrechtseweg, hoek Wieksloterweg bij het parkeerterrein van voetbalvereniging Hees Voor meer informatie: wandelingen@ivn-eemland.nl; 06-10285682

Referentie-ID: 20039 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!