Default (standaard als geen header)

Jazzconcert: Henk Meutgeert Kwartet

18-01-2020

Culturele vereniging Artishock

Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest

Telefoonnummer
035-6019577

E-mailadres
secretaris@artishock-soest.nl

Website
www.artishock-soest.nl

Meer over Culturele vereniging Artishock

Zaterdag 18 januari 2020: Jazzconcert HENK MEUTGEERT KWARTET, aanvang 21.00 uur, entree € 12,- / 9,-.

Reserveer kaart(en) (vermeld s.v.p. naam, aantal kaarten en opmerkingen)

Pianist, componist, arrangeur en bandleider.

Meutgeert richtte in 1996 de New Concert Big Band op, samen met bassist Frans van Geest en drummer Hans Dekker. Hun doel was om een jazzorkest te beginnen dat frequent optrad en zijn repertoire aanpastte aan steeds wisselende gasten. Meutgeert is de dirigent en voornaamste arrangeur.
In 1999 werd de band het huisorkest van het Amsterdamse Concertgebouw en werd de naam aangepast. Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw speelde repertoire van Meutgeert zelf maar ook van overige bandleden en gastsolisten.
Daarnaast is Meutgeert een veelgevraagd gastdirigent in binnen- en buitenland. Hij beperkt zich hierbij niet alleen tot jazz. Zo vertaalde hij in 2004 werk van popgroep Queen naar klassieke muziek voor het Noord Nederlands Orkest!
In 2014 trad hij terug als muzikaal leider van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Wel bleef hij aan het orkest verbonden als gastdirigent en arrangeur.

Op 16 augustus 2015 vond in het Concertgebouw een speciaal optreden plaats waarin hoogtepunten uit de geschiedenis van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw de revue passeerden. Tijdens die avond ontving Meutgeert de Concertgebouw Jazz Award. Het is de eerste keer dat een Nederlander deze prijs krijgt. Eerdere winnaars waren onder andere Herbie Hancock en Sonny Rollins.
Meutgeert treedt nog steeds op met een eigen trio dat verder bestaat uit Frans van Geest (bas) en Gijs Dijkhuizen (slagwerk).

Op 18 januari kunnen we een verbinding tussen klassiek en jazzimprovisatie verwachten. Nadere info volgt.

Bezetting:

Henk Meutgeert - piano
Tijs Klaassen - bas
Simon Rigter - sax
Sander Smeets - drums.

Referentie-ID: 20210 - Redactie: CultuurPunt Soest


Locatie Jazzconcert: Henk Meutgeert KwartetTerug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!