Default (standaard als geen header)

Film: Judy

05-01-2020

12 dis gro dru      

Regisseur: Rupert Goold
Acteurs: Renée Zellweger, Finn Wittrock, Rufus Sewell, Jessie Buckley, Michael Gambon

Renée Zellweger speelt de rol van de legendarische Judy Garland in de gelijknamige speelfilm ‘Judy’. Wat een tragisch bestaan leidde actrice en zangeres Judy Garland (1922-1969), die als piepjong meisje al werd onderworpen aan een genadeloos showbizzregiem.
Toen de nog puberende Garland werd uitverkoren voor haar doorbraakrol in ‘The Wizard of Oz’ werd ze gemuilkorfd. Ze was niet de mooiste en de knapste meid, zo vertelde producent Louis B. Mayer haar, maar ze had een gouden stem.

Dit biografische melodrama toont alleen wat flarden van haar leven in flashbacks en richt zich verder op de laatste fase van haar leven, waarin ze avond aan avond optrad in een Londense nachtclub. Nadat haar carrière in Amerika op een laag pitje is komen te staan, reist Judy in 1968 af naar Londen voor een reeks uitverkochte theatershows. Hiermee hoopt ze genoeg geld te verdienen om een stabiel leven te kunnen creëren voor haar kinderen, die in Amerika zijn achtergebleven.
Judy leeft al sinds dat ze een kindster was op medicijnen en drank. Er zijn mensen die van haar proberen te profiteren wanneer zij in de war is en juist simpelweg gelukkig wil zijn met haar gezin en haar eigen keuzes wil maken. Ondersteund door de bekende liedjes, waaronder 'Somewhere Over the Rainbow', vertolkt Renée op indrukwekkende wijze de rol van deze grootheid en laat zien hoe fragiel en kwetsbaar Judy Garland heeft geleefd. De opzet van deze film verrast geen moment, maar dat hindert niet, want naar hoofdrolspeelster Renée Zellweger kun je blijven kijken. Razend knap hoe ze laveert tussen kwetsbaar en grotesk en ook nog overtuigend danst en zingt.

Waarom gekozen: ‘Wat een mooie film. Vooral genoten van Renee Zellweger die zich helemaal heeft ingeleefd in de persoon Judy Garland die gewoon gelukkig wilde zijn met haar gezin en haar eigen keuzes wilde maken.’

Zondag 5 en maandag 13 januari, 20.15 uur.

Aanmelden
Kijk voor meer info op de site van Artishock.

Referentie-ID: 20300 - Redactie: CultuurPunt Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!