Default (standaard als geen header)

Film: Mi Vida

19-01-2020

al            

Regisseur: Norbert ter Hall
Acteurs: Anniek Pheifer, Loes Luca, Elvira Mínguez, Mark Kraan, Fermí Reixach, Diewertje Dir, Loïc Bellemans, Mano Bouzamour, Lucas van der Rhee, Eduardo Rosa, Carmina Barrios, María Cabrera.

Kapster Lou (63) uit Schiedam koestert een heimelijke droom. Ze zou wel in Spanje willen wonen. Maar dat gaat niet met de zorg voor haar kinderen en kleinkinderen. Een stukje van de taart dan maar: Een cursus Spaans in Cádiz. Ver weg van alles wat ze kent. In een kinderbed bij een gastgezin, tussen feestvierende studenten. Wat had ze eigenlijk gedacht?

Toch begint ze zich thuis te voelen in de gastvrije stad aan zee. Ze vindt een nieuwe kamer en sluit vriendschap met haar lerares Spaans, Andrea, die haar aanmoedigt haar droom waar te maken en een kapsalon in Cádiz te openen.

Maar dan staat haar zwangere dochter Barbara ineens onaangekondigd op de stoep. Zij vindt Lou’s verhuisplannen ‘belachelijk’ en ‘egocentrisch’. Haar moeder hoort in Schiedam, bij haar kinderen en kleinkinderen. En ook zoon Ronny, die in een scheiding ligt, voelt zich verraden als hij hoort dat zijn moeder ver van huis een nieuw leven wil gaan opbouwen. Op haar leeftijd kan ze toch niet zomaar aan iets nieuws beginnen?
Lou staat voor een dilemma, kiest ze voor haar eigen leven, of dat van haar familie?

Mi Vida is een film over het realiseren van je dromen en over de verwachtingen die we hebben van ons leven, onze toekomst en onze vriendschappen. En over de bereidheid en durf van een dappere, drieënzestigjarige vrouw om die verwachtingen en dromen waar te maken.

Onze programmeur: ‘Leuk verhaal en mooie beelden in het zonnige Cadiz, goed voor een fijne filmavond.’

Aanmelden
Kijk voor info op de site van Artishock.

Referentie-ID: 20312 - Redactie: CultuurPunt Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!