Default (standaard als geen header)

Film: Mees Kees in de Wolken

03-04-2020

al            

Regisseur: Martijn Smits
Acteurs: Leendert de Ridder, Sanne Wallis de Vries, Raymonde de Kuyper, Ellie de Lange, Jochen Otten

's Werelds leukste meester, Kees, is jarig. Van zijn vriendin Marie-Louise krijgt hij een ballonvlucht cadeau. Er is alleen één probleem: Kees heeft hoogtevrees. Vooruit, twee problemen, want Kees durft er ook niet tegen zijn lief voor uit te komen.

Tegelijk heeft een van zijn leerlingen, Tobias, ook moeilijkheden. Elke keer als hij Hasna naar het feest ter ere van het vijftigjarig bestaan van de school wil vragen, zakt de moed hem in de schoenen.
En dan is er nog een mysterie; want wat is directrice Dreus toch aan het bouwen in een afgesloten lokaal?

‘Mees Kees in de Wolken’ wordt een aaneenschakeling van gebroken beloftes. Kees en Tobias spreken steeds weer met elkaar af dat ze vandaag écht gaan durven. Elke keer als Tobias het onderwerp van het feest bij Hasna aansnijdt, komt er wat tussen. En Kees is simpelweg een laffe hond die elke keer op de vlucht slaat, als hij Marie-Louise met haar agenda ziet zwaaien om eindelijk eens een datum te prikken voor de vlucht.

Je zou eigenlijk verwachten dat dit het thema van de film is, maar nee. Het heeft uiteindelijk allemaal niet zo veel consequenties. Dit is maar een voorbeeld, want er zijn wel meer losse eindjes in de film. Er worden veel problemen opgeworpen; zoals hoe Tobias zich voelt over het overlijden van zijn vader, hoe de kinderen in de klas ertegen opzien dat ze moeten dansen op het feest en hoe Sep geobsedeerd is om erachter te komen wat Dreus aan het knutselen is. Maar geen van die zaken heeft een sterke spanningsboog en een bevredigende conclusie.
Er gebeuren gewoon vooral veel dingen, en ze wisselen elkaar af. En er is iets wat op een conclusie lijkt. Kan Mees Kees op tijd zijn hoogtevrees overwinnen en  Tobias redden zodat het feest door kan gaan?

Kijk voor meer info op de site van Artishock

Referentie-ID: 20611 - Redactie: CultuurPunt Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!