Default (standaard als geen header)

Gastexpositie Astrid Rubie

27-02-2020 t/m 29-03-2020

Herman van Veen Arts Center

Landgoed de Paltz 1
3768 MZ Soest

Telefoonnummer
+31(0)346-330003

E-mailadres
info@hermanvanveenartscenter.com

Website
www.hermanvanveenartscenter.com

Meer over Herman van Veen Arts Center

In de gallery van het Herman van Veen Arts Center is tot en met 29 maart een expositie te zien van Astrid Rubie. “De vallei is een oude zandafgraving, de Utrechtse wijk Overvecht werd ervan gebouwd. Nu groeien er grassen, bijzondere orchideeën, zandblauwtjes en andere bloemen.” In 2017 las ik dit citaat van Herman van Veen in het magazine van de Nederlandse Spoorwegen, over Landgoed De Paltz. Het citaat trof mij, want mijn serie schilderijen getiteld Overvecht heeft een relatie hiermee. Tot 1960 was Overvecht weiland en door een grenswijziging werd de bouw –met zand van De Paltz- van deze naoorlogse wijk mogelijk. In de beginjaren was het een nieuwbouwwijk, inmiddels is deze uitgegroeid tot een volwassen multiculturele stadswijk. In 2009 werd een hoge flat gesloopt aan de Einsteindreef in Overvecht en nadat de grijze voorgevel ontmanteld was, kwamen kleurrijke binnenkamers tevoorschijn. Het fascineerde mij en de transformatie van de grijze gevel naar de vele kleurschakeringen werd voor mij een metafoor van de inmiddels multiculturele wijk met de bomen als stille getuigen van deze ontwikkeling.

Deze waarneming van stedelijke verandering heeft geleid tot het creëren van de serie Overvecht. Vanuit deze bron begon mijn onderzoek of en hoe ik vanuit een tweedimensionaal houten vlak meerdere beeldelementen kon laten samenkomen. Als drager van een schilderij gebruik ik hout omdat dit duurzaam materiaal het verstrijken van de tijd in een tijdsbeeld weergeeft. Ik onderzoek tegenstellingen tussen architectonische en grillige natuurlijke lijnen. Van uitbundige kleurexplosies tot ingetogenheid in combinatie met de eigenzinnige wereld van het pure hout. Het leidt naar onbegrensde en oneindige kleurstudies. Gaandeweg zijn er in deze serie meerdere werken ontstaan in uiteenlopende maten. Zowel mini als monumentale meer-luik schilderijen. De natuurlijke omgeving van landgoed De Paltz en het historische gebouw uit vervlogen tijden is een prachtige context voor mijn schilderijen uit de serie Overvecht.

Het toegankelijke Herman van Veen Arts Center is een dynamisch podium met lichte, royale tentoonstellingsruimtes, te midden van de bomen op het landgoed, als stille getuigen. U bent van harte welkom om de expositie van Astrid Rubie te bezichtigen.

We zijn van woensdag tot en met zondag geopend van 11:00 tot 17:00 uur. Kijk voor de bereikbaarheid op onze website: www.hermanvanveenartscenter.com.

Referentie-ID: 20648 - Redactie: Uit in Soest


Locatie Gastexpositie Astrid RubieTerug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!