Default (standaard als geen header)

Film: Fisherman's Friends

08-07-2020

6 eng gro        

Regisseur: Chris Foggin
Acteurs: James Purefoy, Meadow Nobrega, David Hayman, Maggie Steed, Noel Clarke

‘Fisherman’s Friends’ is een hartverwarmende film gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een groep vissers uit Cornwall die met zijn zeemansliederen onverwacht de hitlijsten van Engeland bestormt.

Als de bijdehante Danny, een muziekproducent uit Londen, met zijn collega’s in Port Isaac is voor een vrijgezellenfeest, ziet hij de Fisherman’s Friends op de kade zingen en wordt hij gegrepen door hun optreden. Het zijn shanty zangers aangevoerd door Jim (James Purefoy), Jago (David Hayman) en Leadville (Dave Johns).
Danny is vastberaden een platencontract voor ze af te sluiten, maar deze vissers zijn behoorlijk eigenwijs. Door hun oprechte en onbevangen karakter leert Danny wat uiteindelijk echt belangrijk is in het leven.

Maar natuurlijk spreekt iets in de muziek tot Danny's romantische ziel. Hij begint verliefd te worden op Jim's dochter Alwyn (Tuppence Middleton), een alleenstaande moeder en hij neemt zich voor om de vissers en hun muziek beroemd te maken.
In 2013, op de laatste dag van een kleine nationale tournee, werden de tenor solist Trevor en de promotor van de groep Paul allebei gedood in een backstage-ongeval. De twee mannen waren samen op het laadplatform van het theater in Guildford, Surrey, op een koude februari ochtend toen een zware metalen deur op hen stortte tijdens het uitpakken voor een uitverkocht concert.

Desondanks is de film een onderhoudende feelgood film. De tegenstellingen tussen de bewoners van stad en platteland worden dankbaar aangezet, er zijn platte en subtielere grappen, het landschap en de zang is prachtig, er is duidelijk chemie tussen Danny en de lokale schone en een misverstand tussen beiden en de stugge houding van de vader zorgen voor de nodige spanningsboog. En uiteindelijk komt alles goed!

Geselecteerd door onze programmeur: “Alles in deze film valt perfect op zijn plek voor een onvervalste film-voor-een-fijn-gevoel: het landschap van Cornwall, de tegenstelling tussen stad en land, de shanti muziek, en de chemie tussen de hoofdrolspelers op hun weg vol hindernissen naar een fijne romance.”

Meer informatie op de site van Artishock.

Referentie-ID: 21039 - Redactie: CultuurPunt Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!