Default (standaard als geen header)

DOK Concerten

12-07-2020

Oude Kerk

Torenstraat 1
3764 CK Soest

Telefoonnummer
035-6022120

E-mailadres
info@oudekerksoest.nl

Website
www.oudekerksoest.nl

Meer over Oude Kerk

“Weinig noten (?)”

Op zondag 12 juli begint om 15.30 uur in de Oude Kerk te Soest een prachtig orgelconcert. Gonny van der Maten, cantor-organist van genoemde kerk, speelt werken van o.a. J.B. Bach, J. Alain, J. Pachelbel, H. Distler, A. Pärt en tenslotte van J.S. Bach.

Musici hebben altijd plezier gehad in het variëren van een vast gegeven.
Een bestaande melodie die iedereen kent, vier noten op een rijtje of wat voor thema dan ook.
Het programma van 12 juli laat horen wat een creatieve geest kan bedenken rond een heel klein gegeven. Het resultaat is een fantastische mengeling van creatieve ideeën. Componisten zijn natuurlijk mensen van hun eigen tijd, maar zij bouwen voort op ideeën van hun voorgangers en kiezen soms een liedje uit een heel ver verleden om dat op geheel eigentijdse wijze te bewerken.
Uitgangspunt is weinig. Resultaat is rijk.
Arvo Pärt is dè componist waarbij je kunt zeggen: “In der Beschränkung zeigt sich der Meister.” Subtiel, weinig beweging, zeer weinig noten en toch uiterst spannend.
Slotwerk van het programma is een waar meesterwerk van de grote meester Bach: het Preludium en Fuga in b kl. terts (BWV 544). Bach is als geen ander in staat om een paar kleine gegevens als bouwstenen te gebruiken voor een uiterst boeiend geheel, een bouwwerk als een kathedraal!

Bij dit concert kunnen 30 bezoekers worden toegelaten. Aanmelding voor het bijwonen van dit concert dient u per mail te doen via dok-concerten@famsolleveld.nl, waarbij geldt dat de eerste 30 verzoeken worden gehonoreerd. Per aanmelding kunt u maximaal 2 personen uit 1 huishouden aanmelden. Wordt uw verzoek gehonoreerd, dan ontvangt u een bevestigingsmail dat als toegangsbewijs geldt voor het concert. Toegangsprijs is € 10,00 (contant gepast betalen), te voldoen bij de ingang van de kerk. Pinbetaling is ook mogelijk en heeft de voorkeur.

Het concert is ook te volgen via livestream: https://kerkdienstgemist.nl/stations/687-De-Oude-Kerk-Soest

Omdat aan de organisatie van de DOKconcerten kosten verbonden zijn, vragen wij de luisteraars van de livestream om een vrijwillige bijdrage te doneren op

NL30 INGB 0009 4453 40 t.n.v. Stichting Kerk en Cultuur "Oude Kerk" Soest (ANBI status). Op deze manier blijft het mogelijk om mooie, kwalitatief goede concerten te blijven organiseren. Onze hartelijke dank alvast.

Alle informatie over dit concert, de aanmelding en de livestream kunt u terugvinden op www.kerkencultuursoest.nl

We hebben het gemerkt in de afgelopen tijd: er gaat niets boven een live-beleving.

 

 

Referentie-ID: 21080 - Redactie: Uit in Soest


Locatie DOK ConcertenTerug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!