Default (standaard als geen header)

Film: A Perfectly Normal Family

28-09-2020

al            

Regisseur: Malou Reymann
Acteurs: Kaya Toft Loholt, Mikkel Boe Følsgaard, Rigmor Ranthe, Neel Rønholt, Jessica Dinnage, Hadewych Minis

In een doodnormaal gezin volgen we de innerlijke verwarring van de elfjarige dochter Emma (een fenomenale rol van nieuwkomer Toft Loholt) als zij en haar zus Caro van hun vader Thomas te horen krijgen dat hij voortaan als vrouw door het leven wil gaan.
Vanaf nu verandert hij zijn naam in Agnete. Zijn vrouw wil onmiddellijk van hem scheiden. Zijn oudste dochter Caro lijkt er weinig moeite mee te hebben, maar Emma's wereld ligt totaal overhoop. Zij gaat aan alles twijfelen wat ze met haar vader heeft meegemaakt. Waren dat allemaal leugens? Moet ze haar vader nu moeder noemen? Houdt ze nog wel van hem?

De film valt vooral op omdat hij niet is gefilmd vanuit het oog van de vader, een transgenderpersoon, maar vanuit de dochter die iets onbegrijpelijks meemaakt. Agnete zet vastberaden haar plannen door ondanks het verdriet dat zij ziet bij haar dochter. Toch krijg je ook voor haar sympathie omdat zij nog steeds laat zien dat zij veel van haar dochter houdt.

Onze programmeur: ‘Indrukwekkende vertelling van hoe een gezin omgaat met een ingrijpende verandering. Prachtige ontroerende rol van Emma die op bijzondere wijze wordt gevolgd door de camera.’

Regisseur Malou Reymann schreef ook het scenario waarbij zij zich deels baseerde op haar eigen ervaringen. Zij treft steeds de juiste toon in deze dan weer grappige, dan weer wrange, maar altijd levensechte familiegeschiedenis.
Winnaar van de VPRO Big Screen Award op IFFR 2020 (Rotterdam).

Kijk voor meer informatie op de site van Artishock

Referentie-ID: 21257 - Redactie: CultuurPunt Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!