Default (standaard als geen header)

Film: Babyteeth

18-10-2020

12 eng dru gro      

Regie: Shannon Murphy
Acteurs: Eliza Scanlen, Ben Mendelsohn, Toby Wallace, Essie Davis

‘Babyteeth’ is de verrassende debuutfilm van Shannon Murphy (‘Killing Eve’): een eigenzinnig en bitterzoet verhaal over de zieke Milla en haar eerste grote liefde.
Henry en Anna’s grootste nachtmerrie wordt werkelijkheid wanneer hun 16-jarige dochter Milla ernstig ziek blijkt. Wanneer Milla en de rebelse Moses elkaar bij toeval ontmoeten, ontstaat er direct een bijzondere band tussen de twee tegenpolen.
Haar ouders zijn in shock door de komst van Milla’s nieuwe vriendje, maar gooien alle pedagogische strategieën overboord om hun dochter gelukkig te zien. Met niets meer te verliezen stort Milla zich op het leven, maar hoe ver ga je voor de liefde?

‘Babyteeth’ werd geselecteerd voor de competitie van het Filmfestival van Venetië, waar Toby Wallace de prijs won voor Beste Nieuw Acteertalent. Ook de talentvolle Eliza Scanlen behoort tot de nieuwe lichting veelbelovende actrices; ze was eerder te zien in de HBO serie ‘Sharp Objects’ en in Greta Gerwig’s film ‘Little Women’.
Na het regisseren van het derde seizoen van de hitserie ‘Killing Eve’, reisde Shannon Murphy voor ‘Babyteeth’ af naar het IFFR (International Film Festival Rotterdam), waar de film werd omarmd door het publiek.

Gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Rita Kalnejais, die ook het scenario schreef.
Babyteeth is de verrassende debuutfilm van Shannon Murphy (Killing Eve): een eigenzinnig en bitterzoet verhaal over de zieke Milla en haar eerste grote liefde.

Meer info op de site van Artishock.

Referentie-ID: 21343 - Redactie: CultuurPunt Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!