Default (standaard als geen header)

Film: Rocks

25-11-2020

6 gew gro        

Regisseur: Sarah Gavron
Acteurs: Bukky Bakray, Kosar Ali, Shaneigha-Monik Greyson, D'angelou Osei Kissiedu, Ruby Stokes, Tawheda Begum, Afi Okaidja, Anastasia Dymitrow, Sarah Niles, Layo-Christina Akinlude, Sharon D. Clarke

De makers van dit sociaal-realistische drama wierven hun jonge hoofdrolspelers op middelbare scholen en lieten hen zelf meewerken aan het script. Die werkwijze leidde tot een zeldzaam realistisch inkijkje in de levens van een groep Londense tienermeiden.
Centraal staat de vijftienjarige Shola – bijgenaamd ‘Rocks’. Volgens de docenten op school moet ze gaan nadenken over haar toekomst, maar ze is vooral bezig met wat zich in haar thuissituatie afspeelt. Haar vader is overleden en als haar moeder plotseling vertrekt neemt Rocks de zorg van haar jongere broertje Emmanuel op zich. Gelukkig staat ze er niet helemaal alleen voor en wordt ze omringd door haar vriendinnen.

Het verhaal is in feite hartverscheurend, maar de film heeft een onstuitbaar hoopvolle toon en zit vol humor en aandoenlijke details. Prachtig hoe de multiculturele samenstelling van Rocks’ vriendengroep als iets rijks en vanzelfsprekends wordt gepresenteerd.
De regisseur wilde een film maken over jongeren zoals ze dat zelf zouden doen, zonder de doorgaans gekleurde blik van een volwassen filmmaker. Zij vond de onervaren acteurs in de Londense wijken, waar ‘Rocks’ zich afspeelt. Nog voor er een scenario was kwamen 1300 meisjes op de audities af.

Waarom gekozen: ‘Prachtige film, het begint zo mooi met vijf jonge sprankelende vriendinnen van diverse komaf. En vanaf dan word je stap voor stap meegesleept in de Odyssee van hoofdrolspeelster Rocks, die kost wat kost probeert bij haar broertje te blijven. ’

Meer informatie op de site van Artishock

Referentie-ID: 21460 - Redactie: CultuurPunt Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!