Default (standaard als geen header)

Film: House of Hummingbird

29-11-2020

9 eng          

Regisseur: Kim Bora
Acteurs: Park Ji-hu, Kim Sae-byeok, Lee Seung-Yun, Jeong In-gi

Het jaar is 1994 en de veertienjarige Eunhee staat onder grote druk van haar familie en school. Een leraar van haar school vertelt de klas doodleuk: "Vandaag is de eerste dag van je dood." Eunhee heeft een zus die constant met jongens in de weer is en om die reden steeds in conflict raakt met haar ouders.
Haar broer is de grote hoop van de familie en hard aan het studeren voor een betere toekomst, maar hij kan het niet nalaten om Eunhee af en toe te slaan. De vader des huizes lijkt ondertussen ook nog overspelig. Het veertienjarige meisje is dan ook wanhopig op zoek naar een vorm van liefde die ze bij haar familie en op school niet kan vinden.
Bij haar vriend, die op een bepaald moment met een ander meisje loopt, lijkt ze deze liefde ook niet te kunnen vinden.

Bij het instituut waar ze Chinese lessen volgt, ontmoet ze echter een bijzondere wereldse vrouw naar wie ze opkijkt en hevig van onder de indruk raakt. Ze sluit vriendschap met de jonge lerares, die haar vertelt dat het ooit echt beter zal worden.

Prachtig, subtiel speelfilmdebuut dat het persoonlijke en het politieke samensmelt: op de achtergrond zijn de razendsnelle modernisering en democratisering van Zuid-Korea zichtbaar en voelbaar.

Onze programmeur: ‘Een verrassende en emotionele kijk in het leven van het veertienjarige meisje Euhnee. Aan het einde van de film merk je dat ze sterker in het leven staat.’

Meer informatie op de site van Artishock

Referentie-ID: 21476 - Redactie: CultuurPunt Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!