Default (standaard als geen header)

Film: Summerland

22-11-2020

9 eng          

Regisseur: Jessica Swale
Acteurs: Gemma Arterton, Lucas Bond, Gugu Mbatha-Raw, Penelope Wilton, Tom Courtenay

Het zijn de oorlogsjaren aan de Britse krijtkust waar de onlangs overleden Vera Lynn zo verlangend over zong. Hier woont de zonderlinge en allesbehalve geliefde schrijfster Alice, die door de dorpelingen met de nek wordt aangekeken. Kinderen trekken belletje en gooien modder en zand in haar brievenbus.
De roddelende dames in het dorp kunnen er maar niet over uit hoe onaardig en onaangepast de schrijfster is en hoe ze zich steeds weer weet te onttrekken aan haar verantwoordelijkheden.

Haar isolement wordt doorbroken wanneer ze de zorg voor de jonge, uit Londen gevluchte Frank op zich moet nemen. Voor kinderen is Londen geen veilige plek, dus wordt Frank naar een pleeggezin gestuurd.
Zo staat hij op een goede dag bij Alice op de stoep, die zich helemaal niet kan herinneren dat ze zich ooit heeft opgegeven als pleegouder. Ze is bezig met een boek over folklore en luchtspiegelingen en heeft allesbehalve de behoefte om zich over een kind te ontfermen. Ze wil er dan ook zo vlug mogelijk weer vanaf.
Door de onschuld en nieuwsgierigheid van Frank komen emoties en geheimen uit het verleden naar boven die ze lange tijd heeft proberen te onderdrukken.

Waarom gekozen: ‘Mooie verrassingen in deze film: hoe een eenzame schrijfster tijdens WOII uit  haar isolement gehaald wordt als een geëvacueerd jongetje bij haar wordt ondergebracht. Niet te missen!’

Meer informatie op de site van Artishock 

Referentie-ID: 21482 - Redactie: CultuurPunt Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achter



Ook vandaag!