Default (standaard als geen header)

Film: Les Plus Belles Annéés d'une Vie

27-11-2020

6 gew          

Regisseur: Claude Lelouch
Acteurs: Jean-Louis Trintignant, Anouk Aimée, Souad Amidou, Antoine Sire, Marianne Denicourt, Monica Bellucci, Soho Rezanejad

In ‘Les Plus Belles Années d'une Vie’ blikken de twee opnieuw terug op deze romance. Jean-Louis zit nog steeds achter de vrouwen aan en heeft nog steeds weinig van zijn charme verloren. Door zijn beginnende dementie is hij echter niet altijd meer even bij de pinken, maar hij heeft nog steeds de nodige dromen over Anne. Zijn zoon hoopt dat de herintroductie met Anne ook andere herinneringen van Jean-Louis weer op gang zal helpen.

In een geweldige scène ontmoeten de twee oud-geliefden elkaar op hun oude dag. Er is meteen weer een klik. Het gesprek zit vol subtiel acteerwerk en lijkt meteen het hoogtepunt van de film.
Toch weet Lelouch daarna ook nog enige diepgang in de film aan te brengen.

De twee topacteurs zijn ook op hun huidige leeftijd nog steeds fenomenaal. Het charisma waarmee ze deze rollen weer feilloos een nieuw leven inblazen is het beste wat deze film te bieden heeft. De film is meer dan een terugblik op de romantiek tussen de twee hoofdpersonages. Het lijkt ook een duik in het verleden van regisseur Lelouch.
Eén fragment is werkelijk ongelofelijk. In een minutenlang shot is te zien hoe Jean-Louis op hoge snelheid door de straten van Parijs scheurt en rode stoplichten negeert om de verdrietige Anne te verrassen.

Waarom gekozen: ‘Was reuze benieuwd naar het vervolg op un Hommes et une Femme met dezelfde acteurs. Ontroerend om te zien hoe. Ze spelen opnieuw het liefdespaar maar nu zijn ze in de tachtig.een nieuwe fase in hun leven.... ‘

Meer informatie op Artishock

Referentie-ID: 21536 - Redactie: CultuurPunt Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!