Default (standaard als geen header)

Film: Misbehaviour

03-12-2020

al gro          

Regisseur: Philippa Lowthorpe
Acteurs: Keira Knightley, Gugu Mbatha-Raw, Jessie Buckley, Keeley Hawes, Rhys Ifans, Lesley Manville, Greg Kinnear, Lily Newmark

1970 was een ongewoon jaar voor de Miss World-verkiezingen. Een paar opgetutte jonge dames paradeerden op en neer voor de jury, in de hoop gekroond te worden tot de grootste schoonheid op deze aardbol. Net zoals altijd.

Er zijn zoveel verhalen te vertellen over die keer in 1970 dat een groepje vrouwen van het Women’s Liberation Front de verkiezing van Miss World verstoorde. Over de Women’s Libbers zelf. Over de zwarte deelnemers uit onder meer Zuid-Afrika en Granada, die de verkiezing als een grote kans zagen. Of over de bejaarde Hollywoodster Bob Hope, die was ingevlogen voor de grappen, maar zich van zijn meest seksistische kant liet zien.
Zoveel verhalen! En regisseur Lowthorpe koos ervoor ze allemaal te vertellen.

’Misbehaviour’ vertelt het verhaal over hoe hier feminisme wereldwijd echt een beetje op de kaart is gezet. Een betrokken en lekker luchtig sociaaldrama, dat is waar de Britten goed in zijn.

Waarom gekozen: ‘Waar gebeurd en mooi in beeld gebracht, het verhaal hoe een paar vrouwen de verkiezing van Miss World in 1970 weten te verstoren. En zo de vrouwenbevrijdingsbeweging op de kaart zetten.’

Meer informatie op de site van Artishock

Referentie-ID: 21539 - Redactie: CultuurPunt Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!