Default (standaard als geen header)

Atmos3

08-08-2021

Oude Kerk

Torenstraat 1
3764 CK Soest

Telefoonnummer
035-6022120

E-mailadres
info@oudekerksoest.nl

Website
www.oudekerksoest.nl

Meer over Oude Kerk

Op het programma vanmiddag: Simeon Ten Holt (1923-2012) – Canto Ostinato. Dit is een stuk dat men moet ondergaan. De veranderingen in patronen zijn minimaal en dat maakt dat je als luisteraar als het ware in het stuk wordt gezogen. De impact en populariteit van deze muziek is zo groot geweest, dat Ramon Gieling er in 2011 een documentaire over heeft gemaakt: “ Over canto”. Het is een pronkstuk van de hedendaagse Nederlandse muziek.

Simeon ten Holt was een Nederlandse componist die een paar jaar geleden is overleden. De Canto Ostinato is zijn meest beroemde werk. Het bestaat uit 106 eenheden die herhaald worden. Binnen deze eenheden bestaan verschillende variaties. Aangezien het niet vast staat hoe vaak deze herhalingen plaatsvinden en welke variatie wie en wanneer speelt is het voor de musici ook iedere keer een andere beleving om het uit te voeren en is de uitvoeringsduur wisselend.

Alle concerten beginnen om 15.30 uur in De Oude Kerk Soest.

Wilt u een concert bezoeken? Dan dient u zich per mail (max 2 personen per opgave) aan te melden via dok-concerten@famsolleveld.nl. U ontvangt een bevestigingsmail zolang er plaatsen beschikbaar zijn. Toegangsprijs is € 10 p.p. Voor meer informatie kunt u kijken op: www.kerkencultuursoest.nl

 

Referentie-ID: 21674 - Redactie: CultuurPunt Soest


Locatie Atmos3Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!