Default (standaard als geen header)

Jazz: Mark Lotz Trio

19-06-2021

Culturele vereniging Artishock

Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest

Telefoonnummer
035-6019577

E-mailadres
secretaris@artishock-soest.nl

Website
www.artishock-soest.nl

Meer over Culturele vereniging Artishock

Zaterdag 19 juni: JAZZCONCERT MARK LOTZ TRIO, aanvang 20.30 uur, entree € 15,- / 10,-.

Mark Lotz Trio: "Turn On, Tune In, Drop Out!“

Mark Lotz (voorheen Mark Alban Lotz) lijkt de ideale muzikale kosmopoliet, de ideale grensoverschrijdende muzikant. Hij groeide op in Oeganda en kwam daar in aanraking met Afrikaanse muziek. Lotz werd opgevoed door een (Duitse) vader die hem de liefde voor de jazz (Cecil Taylor en Duke Ellington) met de paplepel ingaf. Hij hield zich bezig met Afro-Cubaanse muziek hetgeen uitmondde in zijn Yoruba cd-trilogie.

Bij het project "Turn on, Tune in, Drop out” heeft de LSD-goeroe Timothy Leary het trio van Lotz tot inspiratie gediend. De acht bewustzijnsniveaus van Leary waren een muzikale voedingsbodem van jewelste. Mark Lotz werkte samen met buitenlandse grootheden als de blazers Chris Potter en Don Byron en, van eigen bodem, zanger Wouter Hamel en slagwerker Han Bennink en cellist Ernst Reijseger.

Voor het genoemde muzikale project vond Lotz muzikale medestanders in de Canadese bassist Zack Lober en de Nederlandse slagwerker Jamie Peet die nog tourde met de Amerikaanse zanger Gregory Porter. Wat voor klankbeeld we kunnen verwachten? Explosieve maar evenzeer meditatieve muziek. Jazz met invloeden uit de popmuziek, minimal en ambient (Brian Eno?) music en elektronische muziek.
En nu maar hopen dat dit concert weer eens "gewoon” doorgang kan vinden!

(foto's door Peter Gannushkin en Govert Driessen).

Bezetting:
Mark Alban Lotz - fluiten, fx
Zack Lober • contrabas
Jamie Peet • slagwerk

Referentie-ID: 21832 - Redactie: CultuurPunt Soest


Locatie Jazz: Mark Lotz Trio



Terug naar agenda

Laat een reactie achter



Ook vandaag!