Default (standaard als geen header)

Film: Hope

16-06-2021

al            

Regisseur: Maria Sodahl
Acteurs: Stellan Skarsgård, Andrea Bræin Hovig

Na een succesvolle internationale tour met haar dansgezelschap keert Anja terug naar huis om Kerst te vieren. Daar wacht haar gezin op haar: partner en theaterregisseur Tomas, hun drie biologische kinderen en de drie kinderen uit Tomas’ eerste huwelijk.

Maar vlak voor Kerst krijgen Anja en Tomas nieuws dat inslaat als een bom: Anja heeft een hersentumor en niet lang meer te leven. Samen proberen ze een manier te vinden om het nieuws te delen met hun familie. In de tijd die volgt wordt de relatie tussen Anja en Tomas hevig op de proef gesteld.

‘HOPE’ is een eerlijk en gevoelig drama van Maria Sødahl, gebaseerd op haar eigen ervaringen. De Noorse filmmaker Maria Sødahl debuteerde in 2010 met de film ‘LIMBO’, die destijds 5 Amanda’s (Noorse Oscars) won. Negen jaar later is ze terug met ‘HOPE’, die in wereldpremière ging op het Filmfestival van Toronto. Na de Europese première op het Filmfestival van Berlijn, won ‘HOPE’ daar het Europa Cinemas Label.

Onze programmeur: ‘Wat gebeurt er met de liefde wanneer je nog maar 3 maanden te leven hebt? Een eerlijke en een gevoelige film met een open einde. Aanrader...’

Meer informatie op Artishock

Referentie-ID: 21856 - Redactie: CultuurPunt Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!