Default (standaard als geen header)

Film: Made in Italy

13-06-2021

al gro          

Regisseur: James D'Arcy
Acteurs: Liam Neeson, Micheál Richardson, Valeria Bilello, Lindsay Duncan

Vader en zoon zijn van elkaar vervreemd. Senior is een kunstenaar die al jaren niets fatsoenlijks meer heeft afgeschilderd. Junior is werkzaam in de Londense kunstgalerie van zijn schoonouders en ligt in scheiding.
Bijna ex-echtgenote wil het hele spul verkopen, maar geeft haar man nog een maand om met voldoende geld op de proppen te komen. De enige optie is de aftandse Toscaanse villa verkopen waar vader en zoon al decennia geen voet meer over de drempel hebben gezet.

In de prachtige Toscaanse heuvels liggen mooie maar ook bittere herinneringen. Jacks moeder, Roberts vrouw, is er om het leven gekomen. Het huis is een regelrechte bouwval, waar zelfs een zwerver niet zijn intrek zou willen nemen. Zelfs de felle, haast agressieve muurschildering van Robert zal potentiële kopers niet over de streep kunnen trekken.

Zoals de ongeschreven regels van het genre voorschrijven komen er nieuwe liefdes voorbij, is er de nodige tegenstand in de opknapwerkzaamheden, worden herinneringen opgehaald en blijkt de band met het Italiaanse krot toch groter dan Jack en Robert dachten.

‘Leuke romantische film, beetje voorspelbaar, maar de prachtige beelden van Toscane zijn geweldig!’

Meer informatie op Artishock

Referentie-ID: 21873 - Redactie: CultuurPunt Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!