Default (standaard als geen header)

Expositie Karina Wijnen

14-08-2021 t/m 07-11-2021

Museum Soest

Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Telefoonnummer
035-6023878

E-mailadres
info@museumsoest.nl

Website
www.museumsoest.nl

Meer over Museum Soest

Expositie van onze voor velen zeer bekende Soesterse kunstenares Karina Wijnen

Karina is geen onbekende in museum Soest. Bij de expositie over 200 jaar Koninkrijk – al weer enkele jaren geleden -  was Karina ook van de partij om het museum bij te staan. Nog steeds hangen er van haar twee grote schilderijen bij de permanente expositie over de Oranjes.

Karine is fier (zo liet ze het museum weten) dat ze weer mag exposeren in Museum Soest, vanaf vrijdag 13 augustus.

Twee series voeren in haar werk momenteel de boventoon: de Popart-serie en de Covid-serie.

Haar  Covid-serie is vorig jaar april tot stand gekomen. Een bevriende longarts (Edwin) werkt in het Meander. Een foto van hem in Covid-kleding raakte haar meteen. Karina is een gevoelsmens en ze moest er iets mee!

Ze mocht zijn foto gebruiken, ze heeft een doek gepakt en is gaan tekenen. Zo is de serie van 6 Portretten ontstaan.

Haar vriendin Anita Kuyer-Hilhorst, haar zus Joke en de meiden uit het Erasmus MC te Rotterdam hebben hieraan ook bijgedragen.

Van de serie portretten heeft Karina mokken en ansichtkaarten gemaakt voor de verkoop. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar Stichting Ambulance Wens Nederland.

Voor wie haar nog niet kent.

Haar passie is tekenen en schilderen. Ze maakt vooral realistische portretten van mens en dier. Het is een uitdaging om het karakter van de geportretteerde te vangen. Dat is een spannend proces. Ze begint altijd eerst met de ogen. Als die gaan spreken ontstaat er communicatie en van daaruit ze verder.

Om eens uit haar comfortzone te treden, is ze ruim 4 jaar geleden begonnen met het maken van Pop-Art stijl portretten. Ali.B, Jochem Myjer, Herman Brood, Charlie Chaplin en Tom Waes heeft ze al mogen portretteren. Maar ook onze eigen Soester Bekende, zoals Hans Kruiswijk, Kim-Lian van der Meij en Gerard Ekdom. Ze maakt nu een portret van de familie Dulles in pastelkrijt. Dat is te volgen op haar Facebook en Instagram pagina.

Karina vraagt altijd toestemming aan diegene die ze portreteert. Dat geldt ook voor de fotograaf die de foto’s maakt.

Er komt altijd nog wel iets kijken voor dat ik kan beginnen met tekenen of schilderen. Er staan nog wat leuke mensen op haar lijstje. Ze wacht geduldig op toestemming.

Karina geeft ook les in tekenen en schilderen, workshops, kinderfeestjes. Je kan haar volgen op Facebook en Instagram.

Een veelzijdig kunstenares en dat is ze. Geniet van haar werken in museum Soest.

Kijk ook naar de film.

Deze expositie is te zien van 14 augustus tot en met 7 november 2021. De openingstijden van het museum kunt u vinden op www.museumsoest.nl

Referentie-ID: 22199 - Redactie: Uit in Soest


Locatie Expositie Karina WijnenTerug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!