Default (standaard als geen header)

Expositie VOORbeelden

31-07-2021 t/m 29-08-2021

De Nederlandse Kring voor Beeldhouwers (NKvB) krijgt weer een eigen, centraal gelegen, onderkomen. Vanaf 31 juli 2021 zal gebruik worden gemaakt van de locatie bij HAZART-kunststichting in Soest (Pimpelmees 3, 3766 AX, Soest). Met de eigenaren Jan Hazelaar en Ali van den Berg is overeengekomen om, gedurende een proefperiode van anderhalf jaar, de NKvB letterlijk en figuurlijk de ruimte te geven zich te presenteren aan een groter publiek op een vaste locatie.

De NKvB, opgericht in 1918 als een echte beeldhouwers vereniging, is inmiddels uitgegroeid tot een landelijke kunstenaarsvereniging van zo’n 120 ruimtelijk werkende kunstenaars met een enorme diversiteit aan technieken. Niet alleen de locatie is nieuw, ook de interactie met publiek zal een grotere rol gaan spelen de komende tijd. De programmering met steeds wisselende thema’s, zoals Ter ere van, Politiek in 3D, Landschap, het Ding, Architectuur, Film, Ouder en Virtueel, zal uitdagend zijn waarbij het publiek de kans krijgt actief te participeren in de activiteiten. Elke twee maanden zal een nieuwe expositie worden ingericht in combinatie met bijpassende projecten, georganiseerd door de deelnemende kunstenaars, al dan niet in samenwerking met het publiek zoals, life ateliers, lezingen, workshops, dichters, theater, muziek enz.

De spits wordt afgebeten op 31 juli door de nieuwe leden expositie “VOORbeelden”, waarbij 12 nieuwe leden van de NKvB zich presenteren met ruimtelijk werk, aangevult met een aantal lezingen (waaronder een lezing over 3d-printen door Barbara Houwers) en is er om 15h een muzikale afsluiting op 29 augustus van de Band Greener Grass De opening wordt 31 juli om 15h door Anne Berk en onze secretaries Daan de Meijer voltrokken. Tijdens de eerste expositie zullen er ook digitale werkpresentaties te zien zijn. Deze expositie is er enerzijds ‘voor’ de nieuwe leden met zijn/haar beelden, maar anderzijds ook voor het publiek om inzicht te krijgen in wat er zich afspeelt ‘voor’ het uiteindelijke beeld klaar is. Deelnemende kunstenaars aan “VOORbeelden”: Juul Rameau, Joke Zaal, Bert Gort, Barbara Houwers, Sanne van Tongeren, Loes Schellekens, Rianne Schaaf, Ellen Klijzing, Wianda Keizer, Jan Wils, Bert Poot , Caroline Teesing. Openingstijden expositie VOORbeelden - Galerie Hazart: van woensdag t/m vrijdag van 10h tot 17h, zaterdag van 10-16h en zondag van 13h-17h. Op zaterdagen en zondagen zullen er ook deelnemende kunstenaars aanwezig zijn voor een gezellig gesprek en eventueel een rondleiding.

We ontvangen u met open armen op deze voor ons tijdelijk vaste lokatie. Voor meer informatie over deze nieuwe leden tentoonstelling kunt u contact opnemen met de organisatoren Merel Holleboom (06-23524488) of Cissy van de Wel (0611065572) Voor algemene informative over de NKvB kunt u mailen naar secretaris@nkvb.nl www.NKvB.nl

Referentie-ID: 22207 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!