Default (standaard als geen header)

Film: Ammonite

19-09-2021

12 gro dis sex      

Regisseur: Francis Lee
Acteurs: Kate Winslet, Saoirse Ronan, Gemma Jones, Fiona Shaw, Claire Rushbrook, Alec Secareanu

Let op: toegang tot deze voorstelling is alleen mogelijk met een QR-code, samen met een geldig legitimatiebewijs. Klik hier voor meer info.

Mary, een belangrijke, maar door het establishment vergeten paleontoloog, leeft in 1840, in het Engelse West Dorset alleen met haar moeder in een huisje aan de kust. Haar gevoelens houdt ze al net zo verborgen als de fossielen in de stenen die ze dagelijks zoekt aan het strand. Totdat de jonge Charlotte langskomt en de twee vrouwen verliefd worden op elkaar.

Tweede film van Lee lijkt veel op zijn bejubelde debuut ‘God’s Own Country’ uit 2017, over twee schaapherders die verliefd worden. ‘Ammonite’ is al even rauw, oprecht en direct (ook in de seksscènes).
De stuurse Mary en petieterige Charlotte worden knap gespeeld door respectievelijk Winslet en Ronan. Actrice Ronan (haar naam spreek je uit als Seursje Ronen) werd in 1994 geboren in Amerika, groeide op in Ierland en acteert al bijna haar hele leven. Zij zegt over haar rol: “Ik las het script voor ‘Ammonite’ toen ik nog midden in de opnamen voor ‘Little Women’ zat. Daarin speel ik Jo March, die heel luid, uitbundig en eigenzinnig is.
Charlotte, de rol die ik in ‘Ammonite’ zou moeten gaan spelen is juist het tegenovergestelde: in zichzelf gekeerd, vastgesnoerd in een korset en onderdanig. Als acteur ben ik dan gelijk geïnteresseerd. Bovendien wilde ik graag werken met regisseur Francis Lee, omdat ik zijn vorige film, ‘God’s Own Country’, prachtig vind.
En de derde reden waarom ik uiteindelijk ja zei, was Kate Winslet, die toen al betrokken was bij de film. We kennen elkaar goed en waren al een tijdje op zoek naar een gemeenschappelijk project.”

Waarom gekozen: ‘Ongelooflijk zoals de hoofdrolspelers (Kate Winslet en Saorse Ronan, wow) en de landelijke en historische setting van het doek knallen!’

Meer informatie op Artishock

Referentie-ID: 22281 - Redactie: CultuurPunt Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!