Default (standaard als geen header)

Jazz: Idema/Serierse Quartet

16-10-2021

Culturele vereniging Artishock

Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest

Telefoonnummer
035-6019577

E-mailadres
secretaris@artishock-soest.nl

Website
www.artishock-soest.nl

Meer over Culturele vereniging Artishock

Jazz: Idema/Serierse Quartet

Jazzconcert Idema/Serierse Quartet

Zaterdag 16 oktober, aanvang 20.30 uur, entree € 15,- / 10,-

 Let op: u kunt deze avond alleen bezoeken met een geldig corona-bewijs (QR code + legitimatie). Zie hier voor uitleg.


RecordsOnTour


Onderdeel van The Records On Tour / Powered by VNJJ & Keep an Eye Foundation

De jonge jazzhelden zangeres Anna Serierse en gitarist Gijs Idema hebben met hun kwartet hun debuutalbum “Motus” uitgebracht dat meteen in de prijzen is gevallen met de toekenning van de Keep an Eye the Records-prijs.

De cd is al gepresenteerd in het Bimhuis maar natuurlijk wil de band meer ruchtbaarheid geven aan deze muziek en dan is Artishock aan de beurt. Anna Serierse stond daar al eerder op het podium en vader en drummer Marcel Serierse woont in Soest. Opmerkelijk aan het debuutalbum is dat de vocalen en de gitaarpartijen als twee instrumenten in elkaar overvloeien en een muzikale dialoog voeren. De composities moeten het grotendeels zonder tekst stellen. Dan zal zangeres Anna Serierse haar zeggingskracht voornamelijk moeten putten uit haar “instrumentale” inbreng. Geen eenvoudige opgave maar wel een gedurfd experiment! Het muzikale narratief zal centraal staan.
Overigens deelt Anna Serierse dit streven naar een instrumentale benadering van de vocalen met haar muzikale “bloedzusters” Sanne Rambags en Marit van der Lei, beiden zangeres. Alle drie kregen ze in een vroegtijdig stadium een podium bij pianist Martin Fondse die dolgraag jong talent lanceert. De wonderbaarlijke visvangst in de kweekvijver van de jazz is deels op het conto van Fondse te schrijven.


Gitarist Gijs Idema is ook een veelbelovend muzikant. Met zijn Gijs Idema Trio behaalde hij in 2014 de finale van het Prinses Christina Jazzconcours. Onlangs heeft hij de Conservatorium Talent Award 2020 gewonnen. In één moeite door ontving hij daar ook de prijs voor de beste compositie. Idema wordt een speelse maar tegelijkertijd volwassen muzikant genoemd door de juryvoorzitter. Een prachtig compliment toch! Bij het concert zal de cd-presentatie van het debuutalbum “Motus” centraal staan. Wie wil weten welke wegen jonge jazzmuzikanten bewandelen om het publiek te hypnotiseren, mag het concert niet missen. Kleine sterren zijn grote sterren voor je het weet.

(foto Idema/Serierse door Miriam Guttmann).

Bezetting:
Anna Serierse - zang
Gijs Idema - gitaar
Cas Jiskoot - bas
Tim Hennekes - drums.

Reserveren en coronapas is verplicht! Naar kaarten reserveren

Referentie-ID: 22456 - Redactie: CultuurPunt Soest


Locatie Jazz: Idema/Serierse QuartetTerug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!