Default (standaard als geen header)

Film: Envoi-moi

24-10-2021

9 gro eng

Regisseur: Christophe Barratier
Acteurs: Victor Belmondo, Gérard Lanvin, Yoann Eloundou, Ornella Fleury, Andranic Manet

Let op: toegang tot deze voorstelling is alleen mogelijk met een QR-code, samen met een geldig legitimatiebewijs. Klik hier voor meer info.

Voor dramatisch effect is een aantal flinke contrasten altijd lekker. Het is dan ook niet voor niets dat veel scenaristen en regisseurs dikwijls personages tegenover elkaar zetten die op alle denkbare manier van elkaar verschillen. Tegenpolen trekken elkaar aan, een credo dat niet alleen voor de liefde geldt.
Ook bij het Franse drama ‘Envole-Moi’, dat zo veel betekent als 'vlieg met me mee' hebben we weer lekker wat contrasten te pakken. Het leven is voor de 25-jarige Thomas (Victor Belmondo, kleinzoon van Jean-Paul Belmondo) één groot feest zonder consequenties.
Voor zijn vader, hartchirurg Reinhard, is de maat vol en hij dwingt Thomas om de zorg op zich te nemen voor één van zijn jonge patiënten.

Regisseur Christophe Barratier heeft het verhaal niet zelf verzonnen, dus je kunt hem niet betichten van effectbejag door de tegenstellingen van zijn twee hoofdpersonen lekker uit te melken.
Hoewel, een beetje misschien. Barratier stortte zich samen met maar liefst drie medescenaristen op de Duitse verfilming ‘Dieses Bescheuerte Herz’ van het waargebeurde verhaal over een ernstig zieke jongen die door de losbandige zoon van zijn arts op sleeptouw wordt genomen.
Toch hebben ze hier en daar wel het één en ander toegevoegd en aangepast. Met als gevolg dat de parallellen met het innemende ‘Intouchables’ snel gelegd zijn.

Waarom gekozen: ‘Envole-Moi is een hartverwarmende Franse komedie over een bijzondere vriendschap tussen twee jongens die hun levens voorgoed heeft veranderd. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.’

Meer informatie op Artishock

Referentie-ID: 22500 - Redactie: CultuurPunt Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!