Default (standaard als geen header)

Film: Mama Weed

29-11-2021

12 gro gew eng

Regisseur: Jean-Paul Salomé
Acteurs: Isabelle Huppert, Farida Ouchani, Hippolyte Girardot, Liliane Rovère, Iris Bry, Nadja Nguyen

Let op: toegang tot deze voorstelling is alleen mogelijk met een QR-code, samen met een geldig legitimatiebewijs. Klik hier voor meer info.

De Frans-Arabische Patience Portefeux (Isabelle Huppert) is een voltijd vertaler, werkzaam voor de politie op de anti-drugseenheid, specialiserend in afgetapte gesprekken. Tijdens het vertalen van een afgeluisterd gesprek van een beruchte drugsdealer, leert Patience dat de gezochte man een zoon is van een behulpzame vrouw die zorgt voor haar zieke moeder.
Na haar besluit om hem te beschermen, bevindt Patience zich in het hart van een drugsnetwerk.

Voor ze het weet rommelt ze, verkleed als puissant rijke Marokkaanse vrouw, met prepaidtelefoontjes en neemt ze een voormalige drugshond in huis. Het woord 'vrouwensolidariteit' valt en Patience maakt nog even het punt hoe mensen voor drie grammetjes wiet de bak in gegooid worden en daar radicaliseren - wie wil kan hier zelfs een vleugje olijke maatschappijkritiek in zien.

Belangrijk: het kat-en-muisspel dat ze speelt met haar werkgever, de politie, is vermakelijk, en daar draait het om in deze komedie.

Waarom gekozen: Een hele leuke, spannende film. Een film met een glimlach.

Meer informatie op Artishock

Referentie-ID: 22596 - Redactie: CultuurPunt Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!