Default (standaard als geen header)

Aquarellen met intense kleuren

06-11-2021 t/m 27-11-2021

Culturele vereniging Artishock

Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest

Telefoonnummer
035-6019577

E-mailadres
secretaris@artishock-soest.nl

Website
www.artishock-soest.nl

Meer over Culturele vereniging Artishock

Aquarellen met intense kleuren..... kan dat?

Artishock laat u kennis maken met Soester kunstenaars. De komende weken gaat het om de aquarel-kunst van Peter Luitze, al meer dan 40 jaar inwoner en liefhebber van Soest.

U bent van harte welkom bij de feestelijke opening van zijn tentoonstelling op 6 november om 20.00 uur. Passend bij het thema van de expositie start om 20.30 de JazzClub met het Douwe Sues Trio. Heerlijke jazz die helemaal thuis hoort bij de intieme authentieke “kroegsfeer” die de bar van Artishock biedt.

Schilderkunst en muziek

Een groot deel van het werk van Peter Luitze staat in het teken van muziek. Peter: “ik vind het een boeiende uitdaging om de diepe bewogenheid van musici tijdens het maken van muziek over te brengen met de techniek van aquarelleren.”

Het resultaat is te zien op de expositie waarin o.a. Soester musici zijn te ontdekken als Janine Jansen, Jett Rebel, Herman van Veen en Edith Leerkes.

Peter slaagt erin om zijn werk wisselende emoties en kenmerken mee te geven, die typerend zijn voor musici en hun muziek.

“Janine Jansen bijvoorbeeld is zeer beweeglijk als zij speelt en die dynamiek geeft mij inspiratie.” Rebel is een intensieve artiest, soms op het wilde af en ook dat is te herkennen in het gemaakte kunstwerk. Peter: “Mijn vriend Rinus, een Baarnse jazzmusicus, drukt tijdens het bespelen van zijn trompet veel warmte uit. Die warmte probeer ik in mijn aquarel te vangen, met gekozen kleuren, techniek en compositie.” Wat muziek in jezelf te weeg brengt, wat het met je doet, wil Peter overbrengen met zijn kunst.

Nog meer voorbeelden kunt u zelf beleven in Artishock. Sluit de ogen en denk de muziek erbij; een bijzondere ervaring.

Openingstijden Artishock: woens- en vrijdagochtend van 10.00 - 12.00, maandag- en woensdagavond van 19.15-20.15. Verder in overleg: 0625586354.

Adres: Steenhoffstraat 46a, 3764BM Soest.

Referentie-ID: 22608 - Redactie: CultuurPunt Soest


Locatie Aquarellen met intense kleurenTerug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!