Default (standaard als geen header)

Expositie schilderijen Cor Kaspers

13-11-2021 t/m 08-05-2022

Museum Soest

Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Telefoonnummer
035-6023878

E-mailadres
info@museumsoest.nl

Website
www.museumsoest.nl

Meer over Museum Soest

Mijn naam is Cor Kaspers, autodidact, geboren in 1947 opgegroeid en getogen in een echte Amersfoortse volkswijk grenzend aan een bosrijke omgeving en polderlandschap. Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de natuur en alles wat daarmee te maken heeft.

OBSERVEREN VAN DIEREN/TECHNIEK

Op ongeveer twaalfjarige leeftijd was ik al aardig bedreven in het vangen van vogels, vissen, reptielen en insecten. Bijzondere exemplaren werden soms levend en in het geheim thuis gehuisvest om nader te bestuderen. Meestal voor zeer korte duur na ontdekking! Deze activiteiten werden dan ook spoedig verruild voor het observeren van dieren in hun natuurlijke omgeving. In een later stadium werden voorzichtig de eerste schetsjes gemaakt met potlood.
Nadien werd het potlood verruild voor pastelkrijt en ben ik voorzichtig begonnen met het werken met acryl- en olieverf. Een nieuwe en verslavende hobby was geboren. Ik schilder zowel op linnen als op paneel. Afwisselend in het atelier of in het vrije veld. Mijn onderwerpen variëren van bijvoorbeeld een gedetailleerde kopstudie van een dier tot een polderlandschap met hazen, eenden of ganzen dan wel een bostafereel met reeën, edelherten, fazanten enz.
De herfst- en een winterperiode met sneeuw bieden mij veel inspiratie. Andere schilders die mij hebben geïnspireerd zijn: Pieter Verstappen, Jan Wessels, Rien Poortvliet, David Shepherd en Robert Bateman. Mijn stijl wordt volgens kenners omschreven als magisch- dan wel realistisch- impressionistisch, echter zou het naar de mening van sommigen van hen niet ‘’vernieuwend” zijn. Het zij zo! In ieder geval schilder ik vanuit mijn hart en beleef ik er al decennialang veel plezier aan.

Door het schilderen van Wildlife Art (een mooi woord) voel ik mij een ambassadeur van de natuur.

Referentie-ID: 22615 - Redactie: Uit in Soest


Locatie Expositie schilderijen Cor KaspersTerug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!