Default (standaard als geen header)

Expositie schilderijen Carla Leber

13-11-2021 t/m 08-05-2022

Museum Soest

Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Telefoonnummer
035-6023878

E-mailadres
info@museumsoest.nl

Website
www.museumsoest.nl

Meer over Museum Soest

Al sinds mijn kinderjaren heb ik altijd creatief bezig willen zijn, maar dat ging over toen ik tiener werd en andere belangstellingen kreeg. Later nam ik er de tijd niet meer voor en was meer bezig met werk en opleidingen tot een aantal jaar geleden dat ik op een dag besloot schilderlessen te gaan volgen. Sindsdien heeft de magie van schilderen mij nooit meer losgelaten.

Heel lang heb ik mij laten inspireren door digitale doeken en ben daar ook werkelijk mee aan de slag gegaan wat geresulteerd heeft in een aantal werken die ik nu zonder voorbeelden schilder. Deze  hebben allen een verhalend karakter. Zo heb ik een doek gemaakt van mijn moeder samen met mijn oudste zus met de titel “Moeders maken de wereld mooier”. Mijn moeder maakte mijn wereld ook mooier door haar leuke verhalen en vrijheid van denken. Dit doek is een ode aan mijn moeder en zus.

Vervolgens heb ik een aantal doeken die iets vertellen over mijn reizen door bijvoorbeeld Tibet, waar ik bij het Potala (het voormalige zomerpaleis van de Dalai Lama) in Lhasa monniken tegenkwam die om een foto van de Dalai Lama vroegen. Ze konden het moeilijk geloven dat ik er geen had en ik liet hen zelf mijn dag-rugzakje inspecteren. Vol verbazing kwamen ze 2 foto’s tegen van mijn kat Mischa die parmantig over een bruggetje in de tuin liep. Dit vonden ze heel bijzonder en drukten de foto’s tegen hun harten. Het was heel hilarisch en het idee dat er 2 foto’s van mijn kat in het Pottala kwamen te hangen stond mij wel aan. Dit schilderij heeft de titel Mischa in het Pottala.

Het zijn niet alleen verhalen zo heb ik ook een schilderij gemaakt die mij herinnert aan de mooie natuur en bloemen van Costa Rica. Dit zijn dus herinneringen aan bijzondere momenten en beelden. Deze schilderijen zijn allen geschilderd in mijn eigen stijl.

Sinds een aantal jaren volg ik o.a. samen met  Berenmaakster Thea schilderlessen.

Carla Leber

Referentie-ID: 22618 - Redactie: Uit in Soest


Locatie Expositie schilderijen Carla LeberTerug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!