Default (standaard als geen header)

Film: Un Triomphe

06-12-2021

12 gew gro

Regie: Emmanuel Courcol
Acteurs: Kad Merad, Marina Hands, Laurent Stocker, David Ayala, Lamine Cissokho, Sofian Khammes

Let op: toegang tot deze voorstelling is alleen mogelijk met een QR-code, samen met een geldig legitimatiebewijs. Klik hier voor meer info.

Als we Étienne ontmoeten, is zijn carrière bepaald niet meer wat het geweest is. Vroeger speelde hij in grote toneelstukken met belangrijke gezelschappen, maar hij had ook iets te veel passie.
Sinds hij daar niet meer aan de bak komt, klust hij bij door de Haka-dans van de Nieuw-Zeelandse Maori cultureel te exploiteren. Hij geeft workshops aan zakenlui die blijkbaar hun woede ergens in kwijt moeten.

Opeens blijkt een oude vriend hem te kunnen gebruiken als invaller. Hij mag aan de slag als theaterdocent in een gevangenis; leer ze een beetje parabels opvoeren, geen ingewikkelde klus. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Al snel staat Étienne in het kantoor van de directeur te smeken om Samuel Becketts absurdistische meesterwerk 'Wachten op Godot' op te voeren met de gedetineerden.
Want dat zijn tenminste lui die weten wat wachten is! En ze hebben iets rauws, iets authentieks wat theateracteurs allang kwijt zijn. Eerst moet hij echter nog die bajesklanten zelf ervan zien te overtuigen dat ze wat in huis hebben.
En als je denkt dat je dan wel weet waar het verhaal naartoe gaat, zou je het zomaar mis kunnen hebben.

Dit Franse feelgooddrama is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Waarom gekozen: Een voorbeeld van hoe kunst bevrijdend kan zijn.

Meer informatie op Artishock

Referentie-ID: 22654 - Redactie: CultuurPunt Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!