Default (standaard als geen header)

Film: Eiffel

12-12-2021

9 eng gro

Regie: Martin Bourboulon
Acteurs: Romain Duris, Emma Mackey, Pierre Deladonchamps, Armande Boulanger, Bruno Raffaelli, Alexandre Steiger, Andranic Manet

Let op: toegang tot deze voorstelling is alleen mogelijk met een QR-code, samen met een geldig legitimatiebewijs. Klik hier voor meer info.

Een romantisch en waargebeurd verhaal over de liefde tussen twee mensen die de skyline van Parijs voor altijd heeft veranderd.

Na het succesvol afronden van de bouw aan het Amerikaanse Vrijheidsbeeld ligt de wereld aan de voeten van ingenieur Gustave Eiffel. De Franse overheid vraagt hem om een spectaculair nieuw ontwerp te maken voor de Wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs.
Eiffel houdt zich echter liever bezig met een ander project. Hij is zonder meer een boeiend figuur om een biopic aan te wijden dus. Een goede keus ook om, zoals dat bij biografische films van nu vaker het geval is, te focussen op één specifieke periode.

We leren Gustave Eiffel kennen als ambitieuze ingenieur op de toppen van zijn kunnen. Net na het voltooien van het Vrijheidsbeeld dient een nieuw project zich aan waar Eiffel aanvankelijk weinig voor voelt: de Wereldtentoonstelling van Parijs. Plannen voor een gigantische toren liggen er wel, maar liever houdt hij zich bezig met het realiseren van een metronetwerk.
Dat verandert als Eiffel tijdens een diner met hoogwaardigheidsbekleders zijn oude liefde Adrienne treft. Om haar te imponeren steekt hij een bezielend betoog af over wat de toren voor Parijs zou kunnen betekenen. Werk aan de winkel dus.

Waarom gekozen: Mooie muziek, veel romantiek en drama, prachtige beelden van de liefdesstad Parijs en een ontroerende einde. Dan weet je wat liefde is.

Meer informatie op Artishock

Referentie-ID: 22662 - Redactie: CultuurPunt Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achter



Ook vandaag!