Default (standaard als geen header)

PaltzBiënnale 2022

04-06-2022 t/m 03-07-2022

Deze zomer opnieuw een PaltzBiënnale op Landgoed de Paltz rondom het Herdershuis. |
 

Deze zomer vindt de vierde editie plaats van de PaltzBiënnale op Landgoed de Paltz. Dit tweejaarlijks hoogwaardig beeldend kunstproject is te zien van 4 juni tot en met 3 juli 2022. De reden voor deze snelle terugkeer is de uitgestelde editie van vorig jaar in verband met de coronamaatregelen. Het thema Jump the Fence is een nieuwe spannende aanleiding voor de acht geselecteerde beeldend kunstenaars die speciaal voor het landgoed een kunstwerk creëren. Naast de openstelling in juni organiseert de PaltzBiënnale ook een nieuwe reeks kleine events, waaronder een pilot in samenwerking met de Bilthovense Boekhandel. 
 

Jump the Fence 

Het thema ‘Jump the Fence’ is te lezen als een pamflet, een oproep om op te staan voor verandering. ‘The fence’ kan de gevestigde macht zijn of je eigen schaduw, groot of klein. Anderzijds kan de andere kant van het hek ook nieuwsgierigheid, verlangen of zelfs gretigheid opwekken om een nieuwe wereld te willen ontdekken. Daarnaast biedt het thema de mogelijkheid om een privaat landgoed te mogen betreden en te kunnen ‘gluren bij de buren.’ 

Acht kunstenaars 

De PaltzBiënnale 2022 heeft de acht kunstenaars van de vierde editie bekend gemaakt: Elias Cafmeyer, Elise ’t Hart, Bram Kuypers, Heidi Linck, Ole Nieling, Paul Segers (UDC), Joyce Overheul en Peter Zegveld. Allen hebben zich als kunstenaar bewezen met locatie gebonden projecten en voelen zich door het thema aangesproken. Met de keuze van deze acht kunstenaars heeft de organisatie en haar artistieke staf naast bovenstaande aspecten tevens een mix gezocht tussen jonge en ervaren professionele kunstenaars. 

Landgoed de Paltz 

De PaltzBiënnale toont beeldende kunst die speciaal voor de locatie rondom het Herdershuis op Landgoed De Paltz is gemaakt. Meria Bakker, organisator en bewoner van het landgoed: “De bijzondere locatie leent zich hier perfect voor omdat de geschiedenis en het bijzondere natuurlijke karakter van ons landgoed de kunstenaars vele mogelijkheden geven om tot inspiratie te komen. Ook bieden we deze editie weer de uitgebreide publieksbegeleiding aan die in vorige edities zo gewaardeerd werd.” 

Kleine events 

Om meer dan eenmaal in de twee jaar onder de aandacht van het publiek te komen en aandacht te kunnen geven aan een ander soort kunstenaar en andere kunstdisciplines gaat de PaltzBiënnale kleine events organiseren in de vorm van kunstenaarspresentaties, boekbesprekingen, lezingen et cetera. De eerste pilot in samenwerking met de Bilthovense Boekhandel wordt een lezing van schrijfster Jolande Withuis over de kunstenaar Jeanne Bieruma Oosting die op 6 maart plaatsvindt in de kapschuur van de PaltzBiënnale. Deze lezing was binnen 3 dagen na publicatie uitverkocht! 

Meer informatie over de kunstenaars en locatie vind je op paltzbiennale.nl

Adres: Paltz 3, Soest (Ingang Heezerspoor Westzijde)

Referentie-ID: 23141 - Redactie: CultuurPunt Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!