Default (standaard als geen header)

Toon Hermans stelt ten toon

21-03-2022 t/m 19-06-2022

Herman van Veen Arts Center

Landgoed de Paltz 1
3768 MZ Soest

Telefoonnummer
+31(0)346-330003

E-mailadres
info@hermanvanveenartscenter.com

Website
www.hermanvanveenartscenter.com

Meer over Herman van Veen Arts Center

Toon Hermans, Sittard 1916 – Nieuwegein 2000, was naast gevierd cabaretier, zanger, dichter en schrijver ook een gedreven kunstschilder. Hij wordt als één van de “Grote Drie van het Nederlandse Cabaret van na de Tweede Wereldoorlog” beschouwd, samen met Wim Sonneveld en Wim Kan. Op zestienjarige leeftijd ontmoette Herman van Veen, Toon Hermans voor het eerst. Hermans zou later Herman’s mentor worden. Wij zijn verguld een groot deel van het oeuvre van deze levenskunstenaar te mogen presenteren in de Gallery van het Herman van Veen Arts Center. De tentoongestelde werken zijn te koop.

Fietste weer eens over het Lucas Bolwerk met m’n viool om m’n rug naar ensemble Ceza Fried op de Nieuwe Gracht, reed over de stoep langs de schouwburg, zag muzeman Toon Hermans lopen.  Hij wilde in zijn open witte cabriolet stappen. ‘Dag mijnheer Hermans.’ ‘Dag, jongeman. Muzikant?’. ‘Ik speel viool en wil later net zoiets als u gaan doen. Zingen, de mensen aan het lachen brengen. Verhalen vertellen.’ ‘Woon je hier?’ ‘Daar… even verderop, achter de gevangenis, naast de gasfabriek in de Kievitdwarsstraat.’ Hij keek naar mijn Utrechtse Nieuwsblad-krantentassen. ‘Straks ga ik de kranten bezorgen.’ ‘Toen ik zo oud was als jij,’ vertelde Toon, ‘leerde ik voor huisschilder. Het eerste wat ik moest schilderen, waren de woordjes Dames en Heren op wc-deuren. Als mensen vroegen of ik misschien een kunstschilder was, antwoordde ik: ‘Natuurlijk.’’ ‘Wat schildert u dan?’ Dan zei ik: ‘Dames en Heren’. ‘Dat klonk alsof ik een portretschilder was’.

Herman van Veen.

Sinds november 2012 is het ‘Herman van Veen Arts Center’, gelegen in het hart van een bijna 100 hectare groot natuurgebied in Soestduinen Nederland, ‘een droom in uitvoering’.

Het Herman van Veen Arts Center en de onderneming in de kunsten Harlekijn Holland, organiseren op bescheiden schaal en passend bij de bosrijke omgeving exposities, voorstellingen, concerten, festivals, lezingen en wandelingen. Naast optredens door gerenommeerde artiesten ligt het accent vooral op het creëren van exposities en speelmogelijkheden voor jonge, getalenteerde kunstenaars. Er wordt intensief samengewerkt met een aantal hogescholen in de kunsten. Het Herman van Veen Arts Center, gelegen op Landgoed De Paltz vormt het toneel voor kunst tussen de bomen door oude vossen en jonge honden. In het Herman van Veen Arts Center worden op regelmatige basis gasttentoonstellingen georganiseerd in de Gallery en in THE NEXT-gallery in Landgoedtheater De Kapschuur. Het is de vaste expositieruimte van Herman van Veen, er hangen doeken die vaak nog maar net zijn schildersatelier verlaten hebben. U bent van harte welkom tijdens de openingsuren. www.hermanvanveenartscenter.com

De tentoonstelling is te bezoeken van maandag tot en met zondag van 10 tot 17u.

Herman van Veen Arts Center, Landgoed De Paltz 1, Soest, Nederland.

U kunt parkeren op de parking van het nabijgelegen Hilton Hotel op 500 meter wandelafstand.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk  - www.hermanvanveenartscenter.com

De foto in dit persbericht is rechtenvrij mits naamsvermelding van de fotograaf: Gaby Hermans.

Klik hier voor meer infomatie.

Referentie-ID: 23171 - Redactie: Uit in Soest


Locatie Toon Hermans stelt ten toonTerug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!