Default (standaard als geen header)

Markt Oude Ambachten Soest

26-05-2022

Stichting Markt Oude Ambachten Soest

Heideweg 6A
3768 BB Soest

Telefoonnummer

E-mailadres
info@ambachtenmarktsoest.nl

Website
www.ambachtenmarktsoest.nl

Meer over Stichting Markt Oude Ambachten Soest

Kom naar Soest naar de markt Oude Ambachten. Het mag weer en ook dit jaar zal het weer ouderwets gezellig worden.

Na twee gemiste markten  staan alle seinen weer op groen. Wij gaan dan ook weer starten met de organisatie om weer een geslaagde Ambachtenmarkt op donderdag 26 mei 2022 neer te kunnen zetten. 

Hoe mooi is het om weer onderdeel te zijn van één van de grotere markten of weer heerlijk te kunnen struinen langs de kramen. De organisatie kijkt nu al uit naar deze dag.

Gelukkig dit jaar weer poffertjes, een mosterd maker en een scharenslijper in de Kerkebuurt. Dit is maar een zeer zeer kleine greep uit het grote assortiment. Lees verder.

Uiteraard ontbreekt het grote horecaplein dit jaar niet. Een prachtige plek om elkaar te ontmoeten. Zin in een broodje zalm of de wel bekende bruine bonen met spek of zin in een visje met een lekkere zak vol Drentse Friet kom dan naar de markt in Soest. Maar u kunt ook terecht bij het Grieks Restaurant Nostalgia maar nu op de markt. De maaltijd even afsluiten met een drankje dat kan in de Prosecco bar. Ook dit jaar zullen de Veluwse streekproducten niet ontbreken. Iets eten of drinken op de markt of iets mee naar huis nemen zodat u bij thuiskomst niet hoeft te koken. Het kan allemaal.

Ook mag op deze dag op de markt geen muziek ontbreken. De organisatie zorgt voor een zeer gevarieerd muziekprogramma. Ook zal de Soester Boerendansgroep niet ontbreken. Haak aan en doe met ze mee.

Bovenstaande wordt nog aangevuld met:

een mobiel grafisch museum  waar u uw eigen bierviltjes kan laten drukken;
- acht standwerkers met verschillende handelswaren;
- een pottenbakker, een ouderwetse kruidenierswinkel, een ouderwetse elektricien (electra uit om en nabij 1930),  een pottenbakker, een koperslager, scheepsmodellen maken in een fles, een touwslager maar ook dus zoals al eerder vermeld een ouderwetse mosterdmaker;
- paling- en zalmroken op hout (bent u nieuwsgierig en wilt u hier al iets over weten kijk dan even terug op het programma binnenste buiten van 25 maart j.l.). Weliswaar andere mensen maar alvast een mooi voorbeeld;
- netten boeten en palingfuiken maken, een ouderwetse Scharensliep ( neem gerust die botte schaar mee om te laten slijpen), twee ouderwetse tingieters en de ouderwetse smid mag natuurlijk niet ontbreken;- het maken van midwinterhoorns, pepermunt maken, sigaren maken.

Goede Doelen.

Ook zullen er enkele Goede Doelen op de markt aanwezig zijn zoals 50/50 Workcenter van Leger des Heils, Dierenambulance uit Soest, Historische Vereniging Soest/Soesterberg, KIKA, Stichting De Regenboogboom uit Soest ( neemt u vooral stukjes stof mee die u over heeft, kunnen ze weer Droomdekentjes van maken) zie www.regenboogboom.nl . Goede Doelen danken hun bestaansrecht aan uw steun. Met uw steun kunnen zij weer velen gelukkig maken. De organisatie van de markt werkt hier graag aan mee.

Kinderen.

De kinderen worden uiteraard niet vergeten. De Soester Clown Benno staat weer te trappelen van ongeduld om de peuters met hun begeleiders welkom te heten. Kom met de kinderen kaarsen maken bij King Arthur. Een heuse tollenmaker gaat met de kinderen de tollen weer doen herleven en natuurlijk niet te vergeten neem een kijkje in de kinderboerderij waar uw kinderen allerlei beestjes mogen aaien. Maar ponyrijden op het Gildeterrein staat ook weer op het programma of neem met de kinderen een ritje met het treintje door de Kerkstraat.

Teveel om op te noemen en voor elk wat wils. Na twee jaar weer volop genieten op deze markt in Soest. De organisatie staat voor u klaar om u te ontvangen en zetten deze traditie graag voort.  

Was u even kwijt hoe de markt er ook weer uitzag kijk dan vooral nog even op de fotoalbums om de sfeerimpressie 2019 nog even te proeven.

Referentie-ID: 23181 - Redactie: Uit in Soest


Locatie Markt Oude Ambachten Soest



Terug naar agenda

Laat een reactie achter



Ook vandaag!