Default (standaard als geen header)

Wie zijn wij?

Soest wil graag een aantrekkelijke gemeente zijn, voor zowel de bezoeker als de eigen inwoner. In 2007 gaf de nota 'Soest, groei in balans' aan dat het toerisme hiervoor uitstekende kansen biedt. Toerisme geeft afwisseling en brengt gezelligheid. Door toerisme kan het niveau van voorzieningen in Soest worden uitgebreid. Dit geeft ook weer de mogelijkheid om Soest onderscheidend te profileren van andere gemeenten.

Om het toerisme een stevige impuls te geven, is in 2008 het Toeristisch Platform Soest (TPS) opgericht. Dit platform heeft tot doel projecten op te zetten die toerisme en economie samen verder brengen. Hierbij worden de waardevolle kanten van Soest (prachtige natuur, kleinschalig karakter) zorgvuldig in acht genomen.

Bij het TPS zijn aangesloten: vertegenwoordigers uit de horeca, logiesverstrekkers, winkelkringen en culturele sector. De leiding is in handen van een onbezoldigd bestuur van drie personen. TPS werkt zeer nauw samen de gemeente Soest.

Missie
Het platform dat lokale ondernemers samenbrengt en ondersteunt bij projecten ter bevordering van het toerisme in de gemeente Soest.

Visie
Het leveren van een bijdrage aan of coördineren van activiteiten, evenementen en/of projecten ter bevordering van het toerisme. Hierbij heeft TPS een voorbeeldfunctie en onderscheidt zich door het huidige aanbod te versterken en nieuwe mogelijkheden te initiëren.

Doelstellingen
Vanuit de missie en de visie worden de doelstellingen geformuleerd. TPS heeft een lange termijn doelstelling vanuit waar zij opereren, namelijk: 
Binnen vijf jaar (na 2015) heeft het TPS in samenwerking met de lokale ondernemers gezorgd voor 10% meer toeristen in de gemeente Soest.

Op deze site en in de nieuwe gids van TPS 'Uit in Soest en Soesterberg ' kunt u lezen wat er in Soest en Soesterberg zoal te doen is.

Kom naar de gemeente Soest en geniet van onze mooie omgeving. De gemeente Soest biedt voor elk wat wils.

Bestuur van het Toeristisch Platform Soest.